Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba...

.časopis .lifestyle

TREBA VYMAĽOVAŤ: Vzorkovaná stena ako u babičky
Dnes už si na steny skutočne môžete dať rôzne farebné a dekoratívne efekty, luxusné tapety aj samolepky. Ale pamätáte si ešte tie klasické valčekové vzory z minulého storočia? V posledných rokoch sa práve tie vracajú do módy a dekorujú sa nimi dizajnérsky najzaujímavejšie interiéry. Pokiaľ ste si niekde štyridsať rokov neodkladali dedičstvo po dedovi izbovom maliarovi, márne budete chodiť po obchodoch, nikde valčeky so vzormi nezoženiete. Dajú sa však zohnať cez internet na stránke s hand-made výrobkami etsy.com, kde ich predáva tradičný anglický výrobca The Painted House. V ponuke sú kvetinové, zvieracie i abstraktné motívy. Valček stojí 23, 62 dolára, ku tomu potrebujete ešte jednoduchý aplikátor za 17, 32 dolára alebo profi, ktorý je raz taký drahý. Dekorovať sa s nimi dajú nielen steny, ale aj látky či baliaci papier.

TREBA DRŽAŤ: Násadky na prsty pre labužníkov
Sú kuchári, čo najradšej všetko chytajú do rúk, lebo s rôznymi štipcami, vidličkami a naberačkami nemajú pri manipulácii s jedlom potrebný cit. Napríklad keď obaľujú rezne v trojobale. Sú aj jedáci, čo nevedia jesť kuracie krídelká, pizzu či rebierka príborom ani suši paličkami. A tak radšej všetko chytajú do rúk, a potom tie mastné a zababrané prsty stále olizujú alebo si ich musia stále utierať a umývať. Pre niekoho, kto aj pri varení či jedle potrebuje do rúk chytať počítač či telefón, je to hotová tragédia. Práve im by mohli pomôcť šikovné miniklieštiky Trongs, ktoré sa nasadzujú na tri prsty, palec, ukazovák a prostredník. Sú vyrobené z polypropylénu a predávajú sa v balíčku po dva páry za 9,95 dolára či šesť párov za 24,95 dolára plus poštovné.

TREBA CHUDNÚŤ: Vidlička na pomalé jedenie
Základom chudnutia je jesť pomaly. Kto do seba jedlo príliš rýchlo hádže, nestihne si včas všimnúť, že už je najedený a má plný žalúdok, a tak toho zje oveľa viac, ako potrebuje. Už začiatkom roka na Veľtrhu spotrebnej elektroniky CEC v Las Vegas bola predstavená šikovná hi-tech vidlička HAPIfork od francúzskeho dizajnéra Jacquesa Lepina, ktorá stravníkovi nenápadne vibráciami a svetielkom dáva najavo, že by mal spomaliť. Vidlička sa dá predobjednať na november v rôznych farbách za 99 dolárov. Za tú cenu, samozrejme, dokáže oveľa viac. Cez wifi sa dá prepojiť na smartfón, alebo cez mikro USB na počítač a v príslušnej aplikácii sa dá sledovať a analyzovať, ako sa stravujete. Napriek elektronike, ktorú má v sebe, sa dá umývať pod tečúcou vodou i v umývačke.   

TREBA UŽÍVAŤ: Dobré letné koncerty v centre Bratislavy
V bratislavskom Starom Meste naplno fičí Kultúrne leto a v rámci neho sa už tretíkrát konajú aj hudobné koncerty, ktoré by chceli osloviť inteligentné publikum. Organizuje ich reštaurácia San Marten, ktorá sídli v historickej budove Csákyho paláca. Open Air koncerty sa konajú v príjemnom prostredí pešej zóny v blízkosti jednej z dominánt mesta Dómu sv. Martina na Rudnayovom námestí. Už tento utorok si budú môcť Bratislavčania i návštevníci mesta večer o pol deviatej vypočuť koncert skupiny King Shaolin. Skupina vznikla minulé leto, po rozpade funk-rockového zoskupenia We Want Jam. Tvoria ju spevák, gitarista a skladateľ v jednej osobe Dominik Štofko, ďalej basgitarista Norbert Neuschl, bubeník Michal Uličný a gitarista Michal „Mustafa” Novák.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Smrť a dane v súlade s Aristotelom
Horšie už to nebude (Stranger Than Fiction, 2006). Rukavica hodená do tvárí neprajníkov, tvrdiacich, že v Hollywoode už nevznikajú pôvodné, originálne a múdre filmy o veľkých témach. Film režiséra Marka Forstera tematizuje samotnú povahu rozprávania a v súlade so samotným Aristotelom pomenúva rozdiel medzi tragédiou a komédiou. Harold Crick je šedivý muž-priemer, ktorý jedného dňa začuje hlas. Nie je duševne chorý, len počuje, ako spisovateľka Karen Eiffelová začne rozprávať jeho tragický príbeh v románe Smrť a dane. Harold má zomrieť dobrou, tou najlepšou smrťou – literárnou, ale nechce sa mu, preto spisovateľku vyhľadá. To ostatné je bravúrna filmárčina, vypointovaná nezabudnuteľnými hereckými výkonmi Willa Ferrella, Emmy Thompsonovej, Dustina Hoffmana a Magie Gyllenhaalovej. Raz vidieť nestačí.  Sobota, 13. júla, Jednotka, 21.05
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite