Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma

.časopis

Sagan na Tour Peter Sagan začal aj tohtoročnú Tour de France vo veľkom štýle. V čase uzávierky tohto čísla časopisu mal za sebou sedem etáp a raz zvíťazil (vyhral etapu z Montpellieru do Albi), trikrát bol druhý a raz tretí. Patrilo mu tiež zelené tričko pre lídra bodovacej súťaže.

Práve  udržanie tohto trička až do cieľa v Paríži považuje Sagan za svoj najväčší cieľ na tohtoročnej Tour. „ Ak sa mi ho podarí vyhrať, bolo by to skvelé. A nezáležalo by na tom, koľko by som mal víťazstiev,“ povedal ešte pred začiatkom pretekov. Zelené tričko získal Sagan aj na minuloročnej Tour. Problémy mal slovenský cyklista v prvej etape Tour na Korzike, keď sa zaplietol do hromadného pádu, a nemohol sa tak zapojiť do záverečného šprintu pelotónu. Saganovým handicapom je, že jeho taliansky tím Cannondale nepatrí k tým najsilnejším a nedokáže mu tak v záveroch etáp poskytnúť potrebnú podporu. Celkovo má Tour de France dvadsaťjeden etáp a skončí sa 21. júla v Paríži.
.jm

V Žiari nad Hronom vybuchlo auto, v ktorom sedel mestský poslanec Marek Rakovský. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin úkladnej vraždy. Rakovský pracoval ako advokát.
Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský vyhlásil, že KBS materiálne zabezpečí emeritného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka po tom, čo sa mu skončí sabatický rok. Predseda KBS tiež uviedol, že mu nebude prekážať, ak sa Bezákovým prípadom bude zaoberať pápež František.
Na modlitebnom stretnutí pred pápežskou nunciatúrou, ktoré sa konalo pri príležitosti prvého výročia odvolania R. Bezáka, sa zišli stovky ľudí.
Policajti pozvali na výsluch Toma Nicholsona súvisiaci s vyzradením štátneho tajomstva. Nicholson na blogoch píše o konkrétnych prípadoch, ako Vojenská spravodajská služba tunelovala svoj majetok. Plénum Ústavného súdu prijalo podnet 31 opozičných poslancov. Namietajú proti zmenám, podľa ktorých musia žiaci dosiahnuť určitý priemer známok na posledných troch vysvedčeniach na základnej škole na to, aby sa dostali na strednú školu s maturitou.

Osobnosť: Juraj Lehotský
V  Karlových Varoch uviedol režisér premiéru celovečerného hraného filmu Zázrak (scenárista Marek Leščák). Film otváral súťažnú sekciu, ktorá sa zameriava na objavovanie talentov stredo- a východoeurópskeho filmu. Ide o príbeh pätnásťročnej Ely, ktorá sa dostala do polepšovne.
 
Antiosobnosť : Ivan Štefanec
Poslanec za SDKÚ odôvodňoval postoj svojej strany, ktorá trvá na tom, že Iveta Radičová je napriek viacnásobnému odmietnutiu stále najlepšou kandidátkou na prezidenta aj argumentom, že ak žena hovorí  nie, myslí tým niečo iné. SDKÚ zatiaľ nepodporila žiadneho kandidáta.

Citát/
Ivan Štefanec: „Aký je rozdiel, keď diplomat hovorí nie a žena hovorí nie? Každý myslí niečo iné.“

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite