Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Polícia vyšetruje tunelovanie Polícia začala trestné stíhanie v kauze tunelovania vojenských tajných služieb za prvej vlády Roberta Fica. Vyšetrovatelia budú skúmať, či v rokoch 2006 – 2010 nedošlo k porušovaniu povinností pri správe cudzieho majetku. Podľa premiéra Fica je však správa o vyšetrovaní podozrení z rozkrádania, ktorú vypracoval bývalý rozviedčik Vladimír Suchodolinský, na 95-percent „novinárska kačica“.

Členovia branno-bezpečnostného výboru parlamentu za Smer schválili aj uznesenie, že poslanec SaS Ľubomír Galko svojimi vyjadreniami ohrozuje ozbrojené sily. Ak sa však podľa Fica preukáže nehospodárne nakladanie s majetkom tajných služieb, minister obrany Martin Glváč (Smer) bude musieť vyvodiť politickú zodpovednosť. Inšpekcia ministerstva vnútra aj kontrolný výbor parlamentu zároveň preveria výsluch redaktorky Hospodárskych novín Martiny Tvardzíkovej Ruttkayovej. Novinárka totiž tvrdí, že keď priniesla na políciu spomínanú správu o tunelovaní, vyšetrovatelia ju zastrašovali.
.vag

Takmer 350 miliónov eur bude predstavovať výpadok štátu na daniach a odvodoch tento rok. Budúci rok by mohol výpadok prekročiť až 600 miliónov eur. Minister financií Peter Kažimír chce tieto prostriedky získať šetrením na strane štátu, samospráv a bojom s daňovými únikmi.
KDH a Most-Híd sa postavili za Pavla Hrušovského ako spoločného kandidáta na prezidenta. Ten zatiaľ kandidatúru neprijal, urobí tak, až keď ho podporí aj tretia strana Ľudovej platformy, SDKÚ-DS. Podľa Pavla Freša by kandidátom mal byť skôr kaliber typu Ivety Radičovej.
Ján Čarnogurský získal už 21-tisíc podpisov (na kandidatúru potreboval 15-tisíc), a tak spustil volebnú kampaň. Politické strany vyzval, aby ukončili studenú vojnu. Slovensko podľa kandidáta Čarnogurského bude silné, ak bude silné vnútorne.
Polícia obvinila 25 osôb z rozkrádania majetku spoločnosti U. S. Steel. Väčšinou ide o zamestnancov koncernu. Medzi odcudzenými predmetmi v cene asi 10-tisíc eur bol napríklad stavebný materiál, plechy, náradie, nafta a podobne.

Osobnosť: Michal Handzuš/
Slovenský hokejový útočník má za sebou skvelú sezónu. Po výmene zo San Jose do Chicaga na jar tohto roku sa mu v novom tíme darilo a získal Stanleyho pohár. Chicago s Handzušom a Hossom vo finále NHL porazilo Chárov Boston 4:2 na zápasy.

Antiosobnosť: Dušan Čaplovič/
Minister školstva si vyslúžil kritiku za návrhy zmien v Štátnom vzdelávacom programe pre materské a základné školy. Opozícia ministrovi vyčíta, že jeho návrhy obmedzujú slobodu škôl, a chce preto zvolať mimoriadne zasadnutie školského výboru parlamentu.

Citát/
Robert Fico:  Je to (správa o tunelovaní VSS) na 95 percent novinárska kačica.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite