Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotroviny Pištu Vandala

.štefan Chrappa .časopis .osobnosti

Milí priatelia, sú veci ktoré existujú, no prečo existujú, nikto nevie. Jednou z takých vecí, alebo skôr činností, je chrápanie. Dá sa vykonávať všade. V tichých izbiciach starých materí, na vyhladených stoloch krčiem, pred obrazovkami, na plánovacích poradách, na prednáškach, vo vlaku, v divadle.

Chrápanie nie je podmienené ničím. Má trvanlivosť ako med. Dokladujú ho maľby v pravekých jaskyniach i reliéfy v egyptských pyramídach.
Chrápanie môžete najčastejšie začuť v noci, ale i nad ránom. Ani svetlo dňa nie je ušetrené od tohto zvuku.
Z vlastnej skúsenosti vieme, že chrápu výlučne muži. Ženy nechrápu nikdy, aj keby chrápali. Ženské chrápanie je tabu. Neexistuje. To je ako vidieť Yetiho alebo príšeru z jazera Lochnes.
Chrápanie je znakom mužnosti a mužnej zrelosti. Holobriadkovia nechrápu. Priznávam a chválim sa, aj ja chrápem ako drak. Iritujem tým chúďa manželku. Viem to. Nepomôže jej cmukanie do tmavej noci, ani to, že mnou zatrasie. Prehodím sa na druhý bok a chrápem ďalej. Bojím sa, že sa raz zobudím a ona bude nado mnou stáť s vankúšom a zvráteným úmyslom udusiť ma a umlčať ma navždy. Preto unikám na záložné epedy papiermi a knihami zahádzanej pracovne. Tiahnem do vyhnanstva, za sebou vlečiem prikrývku ako chvost.
Sú aj muži, ktorí sa chcú zmeniť. Kamarát bol taký obetavý, že kvôli spoločnému lôžku a pokoju v dome pristúpil na operáciu – nechal si vyladiť frňák. Výsledkom bolo, že chrápe o dva tóny vyššie. Ak by šiel na operáciu ešte raz, mohol by chrápaním vydávať povely psom na diaľku, alebo komunikovať s netopiermi. Takéto konanie je v rozpore s prirodzeným smerovaním ľudstva. Lekári by si na tento zákrok mali uplatňovať výhradu vo svedomí.
Milí priatelia, črtá sa jedno uspokojivé vysvetlenie. Chrápaním vysielame signál. Oznamujeme Stvoriteľovi, vesmíru a susedným galaxiám, že je všetko v poriadku. Že si zaslúžime ešte jednu šancu. Ešte jeden deň, ešte jednu noc. Keď muži stíchnu, nastane koniec sveta.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite