Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba...

.časopis .lifestyle

NETREBA KOSIŤ: Naboso po tráve a predsa v žabkách
Čo môže byť príjemnejšie, ako chodiť bosou nohou po tráve? Predsa chodiť bosou nohou po tráve a a tú trávu mať všade so sebou. Americká značka Kusa vytvorila žabky, ktoré majú vnútornú plochu pokrytú syntetickou trávou Synt-Turf, ktorá vyzerá na nerozoznanie od pravej trávy a podľa výrobcu sa tak aj pod vašimi chodidlami správa. Tráva sa jemne prispôsobuje chodidlu, netreba sa báť, že bude niekde omínať. Len príležitostne, keď tráva príliš zľahne, trochu ju treba našuchoriť. Rozhodne sa neodporúča kosiť! Môžete s nimi vliezť do vody aj do piesku. Žabky Kusa predávajú v rôznych veľkostiach, mužských, ženských i detských, vo viacerých farbách za 29,90 dolára. V ženskej verzii si ich môžete dozdobiť bielymi margarétkami a pridať zelený lak na nechty.

TREBA PIŤ: Kvalitné espresso aj do auta
Kto si raz zvykne na dobré espresso, len ťažko sa zmieri s rozpustnou kávou z automatov či s „presíčkami“ čudesnej kvality, preliatymi množstvom vody do mega šálky na kapučíno. Ak často jazdíte autom do končín nehostinných pre kávičkárov, potom vám nezostáva nič iné, len si epresso stroj nosiť so sebou. Po Handpresse do prírody, kde sa tlak vyvíja ručnou pumpičkou ako na bicykel, je tu teraz Handpresso Auto E.S.E., ktoré pripojíte do bežnej autonabíjačky. Stačí naliať presné množstvo vody, vložiť papierové vrecúško s kávou, zavrieť a stlačiť štart. Dve minútky počkať, kým sa nezohreje voda a pod tlakom 16 barov sa nepretlačí cez kávu. Výsledkom je cca 50 ml espressa aj s penou. Cena handpressa je 149 eur, balenie 18 vreciek s kávou stojí okolo 8 eur, 50 ks okolo 60 eur.

TREBA STANOVAŤ: A nepotknúť sa o lanká
Nastal čas stanovačiek, treba sa na ne zodpovedne pripraviť a vopred počítať so známymi nástrahami. Najväčším problémom pri stanovačke, teda po hlučných susedoch, všetkých poveternostných nepriazňach a otravnej faune a flóre je nepotknúť sa v noci po ceste okolo o lanká, ktorými je stan ukotvený do zeme. V tme tmúcej nepomôže, ani keď majú neónové farby. Zato výrazné zlepšenie stanovačky môže poskytnúť lano inovatívnej značky The Nite Ize. Ich lano Reflective Rope je z odolného nylonu s votkaným reflexným prúžkom, ktorý dobre odráža akýkoľvek malý zdroj svetla. Predáva sa v balíku s dĺžkou 15,24 metra za 12 dolárov a je použiteľné aj ako pevné lano, ktoré udrží nielen veľký stan, ale aj ťažký náklad či loďku. Prípadne si ním môžete vyznačiť trasu do susedovho či susedkinho stanu.

TREBA SI VYBRAŤ: Napoleon, tunované autá, gurmáni a „pytlikári“
Bratislavu budú v piatok obliehať Napoleonské vojská, tak ako v roku 1809. Letisko v Piešťanoch obsadia až do soboty tunované autá, košickú Botanickú záhradu na celý víkend gurmáni a myjavský amfiteáter folkloristi. Z tradičného programu určite stoja za pozornosť Myjavskí pytlikári – výstava, venovaná najvýznamnejšiemu myjavskému remeslu v minulosti, sobotný program Žiale žien v evanjelickom kostole, v ktorom sa budú spievať smutné, ale krásne slovenské ľudové piesne. Oveľa veselšie bude o deviatej ráno na námestí, kde sa uskutoční pokus o prekonanie rekordu v nepretržitom speve ľudových piesní. No a veselý bude i večerný tanečný program „obohatený o dôležité informácie z neoverených zdrojov“ nazvaný Na dobrú noc, v ktorom okrem iných účinkujú aj Všetečníci.

TREBA SA POZERAŤ V TELKE: Gangsterka okresaná na existenciálnu dreň
Japonsko-britsko-americká gangsterka V zajatí yakuzy (Brother, 2000) o japonskom mafiánovi, ktorého zločinecká kariéra pripravila takmer o celú  rodinu. Aby skutočne neprišiel o všetkých, vydáva sa po stopách brata do Ameriky. A tam sa začnú neuveriteľne brutálne jatky. Akcia však nie je to najdôležitejšie, V Zajatí yakuzy je totiž gangsterka, okresaná na samotnú existenciálnu dreň – veľmi intenzívna, veľmi silná, veľmi temná. Bezvýchodisková. Autorský film jedného z najvýznamnejších japonských filmárov Takeši Kitana, ktorý je nielen nesmierne charizmatickým hercom, ale i veľmi rešpektovaným scenáristom a režisérom, pričom doma, v Japonsku, sa presadil aj ako komik, spisovateľ, maliar a televízny moderátor. Kto si ho pamätá len z veľmi obskúrnej televíznej show Takešiho hrad, bude veľmi prekvapený. Streda, 19. júna 2013, Jednotka, 22.00.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite