Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Nový spis Denník Sme informoval o existencii ďalšieho spisu, súvisiaceho s vojenskou spravodajskou službou. Dokument hovorí o možnom zneužití funkcie podplukovníkom Robertom Tibenským, ktorý je v súčasnosti zástupcom riaditeľa Vojenského spravodajstva. Podľa spisu mal Tibenský údajne zariadiť prenájom bytov na spravodajské účely, tie sa však nakoniec využívali pre osobné potreby.

Išlo o tri byty, kancelárske priestory a garáž v Bratislave a jeden byt na severnom Slovensku. Ministerstvo obrany, ktoré vedie Martin Glváč, sa k dokumentu odmietlo vyjadriť s tým, že nevie, čo presne majú novinári k dispozícii. Denníku Sme len odkázalo, že sa nebude zapájať do spravodajských hier. Predseda parlamentného výboru na kontrolu vojenských tajných služieb Martin Fedor z SDKÚ už avizoval, že vzhľadom na nové informácie chce zvolať zasadnutie výboru a navštíviť ministra obrany. Výbor by mal zasadnúť tento týždeň.
.jm

Viac o kauze vojenských tajných služieb na strane 10 - rubrika .kauza.

Summit prezidentov krajín strednej, východnej a juhovýchodnej Európy sa konal v Bratislave. Prišlo 20 hostí. Najväčší záujem vzbudila prítomnosť kosovskej prezidentky Atifete Jahjagovej, pričom nechýbal ani srbský prezident. Slovensko Kosovo stále neuznáva ako samostatný štát.
Šéf Najvyššieho súdu Štefan Harabin chodieval aj na párty, kde boli hosťami obvinení Salmanovovci. Zverejnilo to SME. Minister spravodlivosti v tom problém nevidí, a tak môže Harabin viesť naďalej bohatý spoločenský život so smotánkou.
Ľudová platforma (KDH, Most, SDKÚ) sa nedohodla na spoločnom prezidentskom kandidátovi, v diskusii budú pokračovať.
Firma Grandwood, s ktorou vláda podpísala nezáväzné memorandum, do Vranova nad Topľou napokon nepríde.
Prezídium SDKÚ zosadilo z vedenia krajskej organizácie Tibora Tótha za to, že presadzoval koaličnú spoluprácu so Smerom v regionálnych voľbách.
Hromadnú pripomienku proti zvyšovaniu žiakov v triedach podpísalo 2 700 ľudí a bude sa ňom musieť zaoberať ministerstvo.

Osobnosť: Peter Osuský/
Poslanec SaS a bývalý dlhoročný politik Občiansko-konzervatívnej strany bude kandidátom liberálov na prezidenta. Richard Sulík si je istý, že Osuský ako kandidát nesklame. Ten už vyhlásil, že v prípade víťazstva bude zastupovať občanov, a nie politické strany.  

Antiosobnosť: Slovenskí futbalisti/
Futbalová reprezentácia utrpela blamáž a remizovala v Lichtenštajnsku 1:1. Futbalový zväz už minulý týždeň odvolal z postov trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa. Novým trénerom reprezentácie by sa podľa všetkého mal stať Ján Kozák.

Citát/
Béla Bugár o zatýkaní v Česku: Verím, že u nás takéto čosi nezasahuje do najvyšších miest.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite