Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

Treba sa brániť: Proti dažďu aj nebezpečenstvu
Zdá sa, že Medard k nám s daždivým počasím zavítal už predčasne minulý týždeň a dáždniky budú teraz chvíľu naša najlepšia výzbroj do ulíc. A nielen proti dažďu. Nezlomiteľným dáždnikom Unbreakable®walking-stick umbrella hravo rozseknete melón, utlčiete boxovací vak, prejdete po ňom nad priepasťou, lebo unesie aj mohutného muža, a stále zostane funkčný, bezchybne a hladko sa roztvorí a ochráni vás aj pred tým dažďom a extra silným vetrom, keby predsa len bolo treba. Údajne ho majú vo výbave aj ochrankári filipínskeho prezidenta. Stojí 129,95 dolára plus poštovné. Keby niečo, výrobca ponúka aj náhradný plášť na výmenu a záruku na päť rokov. Tvrdí, že sa s ním dostanete bez problémov a zbytočnej pozornosti všade, dokonca aj do lietadla. Tak pozor na svalovcov s čiernym dáždnikom.

http://real-self-defense.com/unbreakable-umbrella/

Treba sušiť: Sušička na mobil
Komu už padol mobilný telefón do vody alebo s ním poriadne zmokol, isto vyskúšal všeličo – vysávač, fén, vrecko ryže, sajúce obrúsky  či desikant, čo je látka, ktorá pomáha vysúšaniu a poznáme ju ako tie malé biele vrecká pri elektronike či kožených kabelkách. Patentovaná skrinka DryBox Rescue odstraňuje vlhkosť priam na molekulárnej úrovni. Sušenie trvá pol hodiny a má vraj až 80-percentnú úspešnosť v zachraňovaní vodou poškodených telefónov, zvlášť ak to človek stihne do 36 hodín od namočenia, pričom najväčšie nádeje na usušenie majú iPhony. Kupovať do domácnosti sa sušička nedá, výrobca hľadá autorizovaných partnerov, ktorý to budú prevádzkovať ako službu. Zatiaľ sa dá nájsť len v San Antoniu a Austine v Texase, sušenie stojí okolo 20 až 40 dolárov. Nám teda zatiaľ ostáva tá ryža, aj keď výrobca DryBoxu nás od nej dôrazne odhovára.
http://www.dryboxrescue.com/why.html


Treba hľadať: Nalepovací lokalizátor
Ak často strácate kufre, kľúče, veci, zvieratá alebo aj deti, môžete si teraz na ne prilepiť Stick-n-Find. Je to farebný nalepovací krúžok, ktorý je cez bluetooth spojený s vaším smartfónom. Keď hľadáte stratenú vec, funguje to ako radar, na obrazovke svojho smartfónu vidíte vzdialenosť, ako ďaleko sa od vás nachádza, ale nie smer. Keď sa však chvíľu budete pohybovať, zistíte, či sa od nej vzďaľujete, alebo približujete. Ako v tej hre zima-zima, teplo-teplo. Na nálepka sa dá aktivovať aj bzučiak a svetielko. Tiež sa dá na mobile nastaviť upozornenie, ak sa krúžkom označená vec príliš vzdiali z vašej blízkosti. Ak používate viac krúžkov, môžete pre každý zvoliť iný signál. Funguje do vzdialenosti 30 metrov, batéria vydrží asi rok a dve nálepky v rôznych farbách kúpite cez internet za 50 dolárov.  
http://www.sticknfind.com/

Treba sa baviť: Jesť, bicyklovať a nakupovať keramiku
Od piatka do nedele sa koná  niekoľko zaujímavých akcií, z ktorých si treba vybrať podľa zamerania a kondície. Športovo založení cyklisti sa môžu zúčastniť 46. ročníka cykloturistického okruhu Okolo Tatier cez Poľsko. Podujatie patrí k najmasovejším svojho druhu, v roku 2008 sa ho zúčastnilo rekordných 1 150 účastníkov. Prezentovať sa treba už vo štvrtok v Nižnej, začína sa v piatok ráno pred siedmou. Nič pre padavky. Viac informácií na www.cykloklubnizna.sk. Na opačnom konci pôžitkov je Bratislavský Gurmán fest v Medickej záhrade, kde sa začína pozvoľnejšie, v piatok na obed. Vstup je voľný, za jedlá a nápoje sa platí špeciálnymi kupónmi Gurmánmi, ktoré sa dajú zakúpiť na mieste. Do tretice mimoriadnych víkendových zážitkov určite patria aj Keramické trhy v Pezinku, kde si na svoje prídu najmä oči a peňaženky návštevníkov.
http://www.gurmanfestbratislava.sk/index.php?page=program&sub=akcie
http://www.cykloklubnizna.sk/old/html/tatry2013.htm
http://www.pezinok.sk/?yggid=383

Treba pozerať v telke: Trampský muzikál o lúpežníkovi
Nikola Šuhaj, historická figúra, ktorej sa prihodilo, že zľudovela. Folklór Podkarpatskej Rusi, Ivan Olbracht o ňom napísal knižku, Milan Uhde podľa nej pod pseudonymom Zdeněk Pospíšil napísal divadelnú hru, divadlo Husa na provázku z toho urobilo inscenácia a režisér Vladimír Sís podľa nej nakrútil film. Ale aký film! Trampský muzikál, pravdepodobne jediný svojho druhu, ešte Jesus Christ Superstar by sa mohol počítať, ale inak žiadny. Eastern, dnes by sme povedali experimentálny, kotlikári a stromáci sa v ňom hrajú na Nikolu, Eržiku, Derbaka a spol. Spievajú, hrajú na gitarách, hrajú. Nikolu zarastený Miroslav Donutil, Eržiku plavovlasá Iva Bittová a slizkého žida Mageriho pôvabne mladícky Boleslav Polívka. Príbeh odsýpa, znejú nádherné pesničky, klasika. Balada pro banditu (Československo 1978),Streda, 5. júna, Dvojka, 22.05.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite