Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Zlúčenie Bývalí poslanci SaS okolo Jozefa Kollára, združení v Liberálnej dohode, sa zlúčili s Novou väčšinou Daniela Lipšica. Zlúčenie ohlásili vo veľkom štýle, vedľa hradu Devín, pod heslom „Stará pravica sa háda, nová pravica sa spája.“ Nový subjekt Nová väčšina – Dohoda je podľa Lipšica otvorený aj ďalšej integrácii.

„ Sme pripravení prijať ďalšie prúdy, ktoré si ctia slobodu a s ktorými máme spoločný cieľ – zmeniť pomery na Slovensku,“ vyhlásil Lipšic. V spojení liberálov a konzervatívcov do jedného subjektu Lipšic ani Kollár problém nevidia. Vnútri  vraj bude existovať slobodná výmena názorov, navonok sa však budú prezentovať len dohodnuté veci. Nový subjekt bude mať v parlamente sedem poslancov, a tak mu chýba ešte jeden na založenie poslaneckého klubu. Novú väčšinu tiež v súvislosti so zlúčením čakajú personálne zmeny vo vedení, o ktorých by sa malo rozhodnúť ešte tento mesiac. Špekuluje sa aj o tom, že strana vyšle exministra Daniela Krajcera do boja o kreslo župana v Bratislavskom kraji.
.jm

Robert Fico chce na Slovensku len tri kraje. Vyhlásil to na konferencii Združenia miest a obcí Slovenska. Bratislava by v jeho predstave samostatným krajom nebola. Kandidátka na post bratislavského župana Monika Flašíková-Beňová by samostatný Bratislavský kraj rada zachovala.
Poslanci Smeru v parlamentnom výbore na kontrolu Vojenského spravodajstva presadili uznesenie, aby výbor ukončil svoju činnosť v súvislosti s kauzou údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby. Opoziční poslanci uznesenie ostro kritizovali.
Bývalého moderátora televízie Markíza Rastislava Žitného Okresný súd v Trenčíne po ročnom treste podmienečne prepustil na slobodu. Žitného odsúdili za zavinenie smrti päťročného chlapca pri dopravnej nehode v roku 2008 za Rohožníkom.
Magnetická rezonancia s hmotnosťou približne päť ton bola ukradnutá v Košiciach, aby ju neskôr našli v zberni surovín v Giraltovciach. Zariadenie malo hodnotu asi 330-tisíc eur, no zlodeji ho chceli predať v zbere za 5-tisíc eur.

Osobnosť: Michal Handzuš/
Od slovenského hokejistu sa po prestupe do klubu Chicago Blackhawks očakávalo, že bude hrať v štvrtom útoku a bude najmä brániť a vyhrávať buly. Stal sa však kľúčovým hráčom tímu a výrazne prispel k víťazstvu Chicaga na Detroitom v play off NHL.

Antiosobnosť: Zuzana Zvolenská/
Ministerstvo zdravotníctva chce vynaložiť 3,4 milióna eur na poradcu, ktorý právne a ekonomicky zastreší dobrovoľné odkúpenie alebo prípadné nedobrovoľné vyvlastnenie súkromných zdravotných poisťovní. Tender na poradcu už schválila vláda.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite