Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Tajní v Benine Bývalí šéfovia Vojenskej spravodajskej služby a Vojenského obranného spravodajstva Juraj Šebo a Ľubomír Skuhra, ktorí sú podozriví z tunelovania vojenských tajných služieb, navštívili v africkom Benine Georgea Gansého. S Gansém, ktorý je považovaný za správcu majetku bývalého predsedu SNS Jána Slotu, si na publikovaných záberoch pripíjajú pivom.

Na fotky, ktoré zverejnil na Facebooku sám Gansé, upozornil denník SME. SaS už vyzvala ministra obrany Martina Glváča (Smer), aby postavil Skuhru mimo službu. Ak to neurobí, podpredseda strany Ľubomír Galko začne zbierať podpisy pod návrh na odvolanie Glváča. Ten však tvrdí, že kauza je mediálna kačica, respektíve, že k žiadnemu tunelovaniu vojenských tajných služieb nedošlo. SaS chce preveriť aj bezpečnostnú previerku prokurátora Jaroslava Kozolku, ktorý zmietol podozrenia z rozkrádania v rezorte obrany zo stola. Kozolka ju totiž získal aj napriek tomu, že za komunizmu bol agentom komunistickej Vojenskej kontrarozviedky.
.vag

Súd v Luxembursku zablokoval aktíva Slovenskej republiky vo výške takmer 30 miliónov eur. Ide o sumu, ktorú medzinárodný arbitrážny tribunál prisúdil holandskej spoločnosti Achmea pre zákaz vyplácať zisk zdravotných poisťovní. Tento zákaz presadila prvá vláda Roberta Fica.
Nemecký občan slovenského pôvodu sa pokúsil pomocou falošných dokladov obrať ČSOB o miliardu eur. Zadržaný bol v centrále banky, ktorej zamestnanci spolupracovali s políciou. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.
Premiér Robert Fico neprišiel na rokovanie Výboru pre obranu a bezpečnosť, aby vysvetlil údajné závažné skutočnosti na Generálnej prokuratúre, ktoré vládu donútili prijať novelu o Ústavnom súde v skrátenom legislatívnom konaní.
Jozef Mikloško by rád obmedzil vyzývavé a nákladné oblečenie, nosenie šperkov, drahých mobilov či make-upu medzi žiakmi. Poslanec parlamentu za KDH chce zavedením školských rovnošiat prispieť k zmenšeniu polarizácie medzi žiakmi z bohatých a chudobných rodín.

Osobnosť: Vladimír Suchodolinský/
Bývalý pracovník vojenskej spravodajskej služby sa dostavil pred parlamentný výbor aj pred médiá, aby mohol prehovoriť o správe, ktorú vypracoval. Nie je však zbavený mlčanlivosti.

Antiosobnosť: Martin Glváč/
Minister obrany tvrdí, že kauzu tunelovania vojenskej tajnej služby majú riešiť orgány činné v trestnom konaní. Nezaujalo ho veľmi ani to, že sa prihlásil ďalší svedok ochotný vypovedať. Tvrdí, že jeho ako ministra sa to netýka.

Citát/
Vladimír Suchodolinský o vystúpeniach šéfov vojenskej tajnej služby: „Odporujú si v každom verejnom vyhlásení.“
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite