Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba...

.časopis .lifestyle

TREBA SA ZAKUKLIŤ: Spací golierik s kapucňou
Vypchaté či nafukovacie golieriky pre cestovateľov nie sú žiadnou novinkou, teraz je tu ale vylepšený golierik, ktorý zabezpečí nielen pohodlné opretie hlavy, ale aj teplo, tieň a viac súkromia. Travel HoodiePillow je totiž golierik s kapucňou, ušitý z príjemného a mäkkého materiálu (80 percent  bavlna, 20 percent polyester) v troch farebných verziách, čiernej, červenej a sivej. Keďže je nafukovací, je praktický na cestovanie a prenášanie, ale použiť sa dá i doma či v práci vždy, keď sa potrebujete trochu zakukliť a prípadne si zdriemnuť. Šnúrky na kapucni zabezpečia, že sa nezošmykne z hlavy.  Prať treba v rukách. Cez internet ho kúpite za 20 dolárov. Firma ponúka aj obliečku na vankúš s prišitou kapucňou a vreckom na odloženie hudobného prehrávača či mobilu, HoodiePillowcase, ktorú je už možno prať aj v práčke.  

TREBA GRILOVAŤ: Hrebeň namiesto ihlice
Pri grilovaní rôznych špízov sa často stáva, že drobnejšie a krehkejšie kúsky sa nedajú poriadne prepichnúť, trhajú sa, tečú a padajú z ihlice do ohňa, pri otáčaní sa všelijako prešmykujú, takže sa nerovnomerne opečú. Tento problém rieši nový patentovaný vynález,  grilovací hrebeň GrillComb s rúčkou, ktorá sa dá šikovne uchopiť, pravda, treba mať na ruke grilovaciu rukavicu. Do zubov hrebeňa z nehrdzavejúcej potravinárskej ocele sa ľahko zakliesnia rôzne kúsky mäsa, zeleniny, konečne ugrilujete i krevety. Umývať sa dajú v umývačke, merajú 30 cm, kúpiť sa dajú v páre v cene okolo 15 dolárov. Grilovací hrebeň je ďalším patentom americkej spoločnosti Fushionbrands, ktorá sa orientuje na vtipné, šikovné a dizajnovo krásne nápady a vylepšenia nástrojov, ktoré každý deň používame v domácnosti.  

TREBA SI POSVIETIŤ: Svietiaci obojok pre psíka
Aby sa vám nestratil tmavý psík ani v noci v hustom lese z dohľadu, nemeckí inžinieri vytvorili z kvalitných komponentov svietiaci obojok Glowdoggie, ktorý je viditeľný doďaleka. Nebliká a neoslňuje, takže nedráždi psov ani okoloidúcich, je vodotesný, takže s ním pes môže vliezť aj do vody. Používajú ho vraj i nemecké záchranárske psy. Všetko je skryté v obojku, žiadne trčiace batérie a spínače navyše. Po aktivovaní sa svetlo v obojku zapína tak, že hrot s batériami smeruje nadol. Vypne sa po otočení nahor do 45 sekúnd, v tejto polohe sa i  skladuje. Led svetielka majú životnosť 150 000 hodín. Funguje na dve ceruzkové batérie AAA. Dá sa kúpiť v rôznych farbách, červenej, ružovej, bielej, modrej a neónovozelenej. Od 35 do 70 cm ich dostanete cez internet v jednotnej cene 50 dolárov.    

TREBA FESTIVALOVAŤ: Pltníci, halušky a ustrice
Ak ste doteraz neverili, že leto už je tu, víkendové festivaly pod holým nebom vás zbavia posledných pochybností. Sezónu folklórnych festivalov a zároveň aj sezónu plavenia sa pltníkov po hraničnej rieke Dunajec otvárajú 37. Zamagurské folklórne slávnosti v Červenom Kláštore. Krojovaných goralov a hosťujúce súbory v piatok doplní trochu netradične aj Peter Nagy so skupinou Indigo. No veď aj ten už dávno zľudovel. V Terchovskom amfiteátri sa v sobotu uskutočnia ďalšie Majstrovstvá sveta vo varení bryndzových halušiek, kde vás okrem miestnych ľudových hudieb obšťastní aj Drišľak. Ak túžite po sofistikovanejšej a pestrejšej ponuke, potom navštívte v Bratislave prvý z dvoch konkurenčných gastro festivalov – Slovak food festival na Bratislavskom hrade. Možno i tu nájdete bryndzové halušky, okrem toho však svetové gurmánske špeciality a v piatok sa tu uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v otváraní ustric.  

TREBA POZERAŤ V TELKE: Slovenský seriál o Zlodejoch detí
Pôvodný slovenský seriál, inšpirovaný skutočnými udalosťami, o ktorých na Slovensku počul azda každý? Navyše produkovaný televíziou, aj vďaka ktorej sa tak stalo? Legalizované odoberanie a adopcie slovenských detí britskou sociálkou sú veľká téma, skrývajúca silný príbeh. Hoci seriál je onými udalosťami iba inšpirovaný, dúfajme, že nedôjde k lacnému vyciciavaniu, ale že uvidíme silnú angažovanú vec, žiadny prvoplánový gýč. Nasvedčovať tomu by mohlo dôstojné herecké obsadenie neprevarenými televíznymi tvárami, ktorým budú na obrazovke sekundovať skúsení harcovníci. Príjemné je aj rozvrhnutie príbehu do ôsmich päťdesiatminútových epizód, ktoré naznačuje, že Zlodeji detí (Slovensko, 2013) nebudú nekonečným seriálom, o ktorého dĺžke a prípadných pokračovaniach nebude rozhodovať záujem či nezáujem televízneho diváka. Utorok, 21. mája, 21.40, TV JOJ.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite