Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Vojenskí tajní tunelovali Bývalý riaditeľ Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Juraj Šebo a šéf Vojenského obranného spravodajstva Ľubomír Skuhra počas prvej vlády Roberta Fica tunelovali majetok vojenských tajných služieb. Tvrdí to vyšetrovacia správa, ktorá vznikla v čase, keď bol ministrom obrany Ľubomír Galko (SaS).

Na dokument upozornil denník SME, ktorý ho odovzdal šéfovi výboru na kontrolu vojenského spravodajstva Martinovi Fedorovi (SDKÚ) a špeciálnej prokuratúre. Správa opisuje miliónové prevody majetku VSS na iné organizácie či súkromné osoby, ktoré mali byť prepojené s vedením služby. Systém vraj fungoval tak, že tajní nakúpili majetok, ktorý zrekonstruovali za peniaze služby, potom ho označili za nepotrebný alebo dekonšpirovaný, a následne ho za výrazne nižšiu cenu predali ľuďom, ktorí na tom zarobili.Podľa SaS ide o škandál, porovnateľný s kauzou Gorila. Bývalý minister obrany Jaroslav Baška (Smer) tvrdí, že o žiadnom tunelovaní nevedel. Súčasný šéf rezortu a jeho stranícky kolega Martin Glváč hovorí o spravodajskej hre.
.vag

Parlamentom prešiel zákon, podľa ktorého občan SR bude musieť ohlásiť v mieste svojho trvalého bydliska, ak plánuje vycestovať do zahraničia na dlhšie ako 90 dní. Ak to neurobí, spácha priestupok, za ktorý mu hrozí pokuta.
Prokurátor Maroš Žilinka je kandidátom Ľudovej platformy na funkciu šéfa Najvyššieho kontrolného úradu. Ľudovci si dali podmienku, že voľba v parlamente musí byť verejná.
Potomkovia Jana Antonína Baťu budú žiadať odškodnenie za to, že im bol pre podozrenie z kolaborácie v roku 1947 zhabaný majetok na Slovensku. Obvinenie sa nepotvrdilo a rodina chce teraz finančné odškodnenie za podniky a nehnuteľnosti, ktoré tu vlastnila. Baťovci v roku 1938 kúpili aj Bojnický zámok.
Advokát Ľubomír Macejka, manžel predsedníčky Ústavného súdu, napísal prokurátorovi Čentéšovi vulgárny list so slovami ako chrapúň či obmedzenec. Macejku urazila námietka zaujatosti, ktorú Čentéš podal voči Ivette Macejkovej pre jej priateľské vzťahy s prezidentom. Listom sa bude zaoberať aj advokátska komora.

Osobnosť: Hokejisti/
Po nevydarených výkonoch s Lotyšskom a Rakúskom sa slovenskí hokejisti na majstrovstvách sveta v Helsinkách spamätali a v kľúčovom zápase dokázali poraziť USA 4:1. Vo štvrťfinále zohrali dôstojný zápas s Fínskom, aj keď nakoniec po prehre 4:3 vypadli.

Antisosobnosť: Pavol Paška/
Predseda parlamentu rozhodol o zániku Poslaneckého klubu SaS s odôvodnením, že po odchode piatich jeho členov stratil funkčnosť. Šéf liberál Sulík označil Paškovo rozhodnutie za komunistické praktiky a tvrdil, že na zrušenie klubu nemal kompetencie.

Citát/
Ľubomír Macejka (v liste Jozefovi Čentéšovi): „Ľutujem, že nežijeme v časoch, keď by som Vás mohol vyzvať na súboj.“
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite