Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Medzi najlepšími

.časopis .médiá

Časopis .týždeň patrí medzi najlepšie a najkrajšie časopisy. Vo svete aj doma.

Viete, kto je najlepší obrazový editor na svete? Ťažko povedať. Závisí od toho, koho sa na to opýtate. Jednou z najpovolanejších inštitúcií na svete, ktorej sa oplatí táto otázka položiť, je americká asociácia NPPA (National Press Photographers Association). Ide o najväčšiu organizáciu vizuálnych žurnalistov na svete, ktorá každoročne vyhlasuje prestížnu súťaž s jednoduchým názvom Best Of Photojournalism.
No a podľa členov poroty tejto súťaže je najlepším obrazovým editorom roku 2013 James Wellford z týždenníka Newsweek. A kto je druhý najlepší? Róbert Csere z časopisu .týždeň. Ten bol už, mimochodom, najlepším editorom roka trikrát – minulý rok, a potom v rokoch 2010 a 2009.
Viete, ktorý spravodajský príbeh je podľa NPPA najlepší? Ten, ktorý zostavili Róbert Csere a Vladimíra Pčolová. A druhý najlepší? Tiež je to práca nášho kreatívneho riaditeľa a našej obrazovej redaktorky, za sebou nechali svojich kolegov z časopisov Russkij Reporter a Newsweek. A ako bonus ešte pridali k dvom cenám v tejto kategórii aj jednu čestnú cenu.
Na druhom a treťom mieste plus s čestnou cenou skončili aj návrhy úvodných dvojstrán našich editorov. V tejto kategórii ich porazil Newsweek.
Ceny v kategórii Profil osobnosti sme si rozdelili s výborným týždenníkom Russkij Reporter. A v kategóriach Šport a Pravidelná rubrika dostali Róbert Csere a Vladimíra Pčolová čestné ceny s fotografiami našich fotografov Matúša Zajaca a Borisa Németha. Tieto dve kategórie vyhrali Russkij reporter a Sports Illustrated.
Toľko Američania, Rusi a súperenie Slovákov s najlepšími časopismi na svete.
Môžete si, samozrejme, povedať, že to podstatné sa deje tu doma. Načo nám je Amerika, keď máme našu vlastnú Novinársku cenu? Dobre. Ani tam sme nevyšli naprázdno: redaktori z .týždňa získali tri ceny za minuloročnú tvorbu vrátane špeciálnej Ceny otvorenej spoločnosti. Tú získali spolu Martin Hanus, Jozef Majchrák, Eva Čobejová a Lukáš Krivošík.
Martin Hanus a Jozef Majchrák napísali aj najlepší analyticko-investigatívny príspevok minulého roka, a náš reportér Andrej Bán tradične napísal najlepšiu reportáž minulého roka. Bola, mimochodom, o Turecku a Euŕope. Spolu sme tak získali najviac prvenstiev spomedzi všetkých slovenských tlačených médií.
Hoci nás najviac zo všetkého teší, keď .týždeň oceníte vy, naši čitatelia. Ale je to príjemný pocit, že či už vo veľkom svete, alebo na malom Slovensku patríme medzi najlepších.
Pri všetkej skromnosti: veľmi sa z toho tešíme. A kolegom z Newsweeku, Russkij Reporter, Sports Illustrated a Sme, ktorí nás v niektorých kategóriách predstihli, gratulujeme!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite