Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Chávez naveky?

.tb .časopis .udalosti

Streľbou do davu vyvrcholili spory medzi venezuelským proprezidentským táborom a opozíciou. Stalo sa tak v areáli Centrálnej venezuelskej univerzity – bašty odporcov Huga Cháveza, ktorý sa v referende 2. decembra chystá rozšíriť svoje právomoci, predĺžiť si mandát na sedem rokov, umožniť opakovanú kandidatúru a znížiť volebný vek na 16 rokov.

Streľbou do davu vyvrcholili spory medzi venezuelským proprezidentským táborom a opozíciou. Stalo sa tak v areáli Centrálnej venezuelskej univerzity – bašty odporcov Huga Cháveza, ktorý sa v referende 2. decembra chystá rozšíriť svoje právomoci, predĺžiť si mandát na sedem rokov, umožniť opakovanú kandidatúru a znížiť volebný vek na 16 rokov. Prezident, ktorý je pri moci od roku 1999 a za svoj vzor považuje Fidela Castra, chce tiež
ovládnuť centrálnu banku, pokračovať v znárodňovaní ropného priemyslu a dať polícii právomoc za výnimočného stavu zatýkať ľudí bez obvinenia. Na pokojne pochodujúcich demonštrantov podľa svedkov začali strieľať maskovaní muži na motorkách, pričom zranili najmenej osem ľudí. Aj prezident Chávez pred časom vyjadril svoj postoj k študentom jasne: nebude vraj tolerovať skazenú zlatú mládež, ktorá sa narodila v prepychu.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite