Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma

.časopis

Kočnerove vyhrážky Podnikateľ Marián Kočner sa údajne vyhrážal advokátovi a spolumajiteľovi .týždňa Romanovi Kvasnicovi, že mu nechá „prejsť guľku hlavou“. Kočner to vraj povedal koncom minulého roka na stretnutí so zástupcami OTP Banky, ktorú zastupuje Kvasnica v kauze Glance House.

Kočner sa tiež vyjadril, že Kvasnica je „arogantný hajzel, ktorý ide proti Trnkovi“. Zástupcovia banky to minulý týždeň oznámili polícii s tým, že kontakt s Kočnerom prerušili po spomínanom stretnutí. Banka podľa Kvasnicu kauzu nepodceňuje, keďže v prípade Kočnera ide o „osobného priateľa ministra vnútra a námestníka generálneho prokurátora“. Kočner tvrdí, že zástupcovia banky si vymýšľajú. „Môžete pokojne napísať, že pán Kvasnica je arogantný hajzel, to si naozaj myslím, ale ostatné si ten pán asi vycucal z prsta. Ale dobre, bude za to znášať konzekvencie, je to krivá výpoveď ako vyšitá a ja to takto nenechám. To si niekto nemôže dovoliť, o mňa si takto otierať hubu,“ povedal Kočner pre denník SME.
.vag

Denník SME vyšiel v piatok s titulnou stranou, na ktorej sa ako hlavný text nachádzalo ospravedlnenie sudcovi Michalovi Trubanovi za článok z roku 2009. Textom o sudcovej poľovačke podľa súdu denník zasiahol do sudcovej cti, dôstojnosti a dobrého mena.
Jána Slotu vylúčili zo SNS. Rozhodlo o tom predsedníctvo strany dvojtretinovou väčšinou na základe disciplinárneho konania pre nehospodárne nakladanie s majetkom SNS. Strana sa nachádza v zlej finančnej situácii a môže prísť aj o svoje bratislavské sídlo.
Predseda SaS Richard Sulík zverejnil SMS od Ivety Radičovej, ktorá preukazuje, že bývalá premiérka v októbri 2011 nechcela spájať hlasovanie o eurovale s dôverou vláde. Sulík týmto spôsobom reagoval na úryvok z Radičovej knihy.
Opozícia odmietla vládnu snahu riešiť patovú situáciu na Ústavnom súde v súvislosti s (ne)vymenovaním Jozefa Čentéša zmenou zákona o organizácii ÚS. Lídri Ľudovej platformy vidia za snahou zaviesť takzvanú doktrínu nevyhnutnosti cieľ zmariť vymenovanie Čentéša.

Osobnosť: Don Bosco/
Relikviu zakladateľa saleziánskeho rádu si na Slovensku zatiaľ prišli uctiť desaťtisíce veriacich. Relikvia putovala po viacerých mestách, v ktorých fungujú saleziánske strediská. Saleziáni Dona Bosca sú na Slovensku najpočetnejšou mužskou rehoľou.

Antisobnosť: Štefan Harabin/
Šéf Najvyššieho súdu sa pustil do niektorých členov Ústavného súdu. Tvrdí, že nie sú odborne dostatočne na výške a za funkcie vďačia politickým stranám. Združenie za otvorenú justíciu označilo tieto výroky za nehodné vrcholného predstaviteľa justície.

Citát/
Štefan Harabin: „ Náš Ústavný súd je sčasti politicko-kriminálny ústav.“

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite