Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Milujem Slovensko. Iste. Ibaže by som ho nemiloval. Vo svetle novej televíznej šou, ktorá má byť ťažiskovým jarným projektom Jednotky, veru neviem. Najprv by bolo asi dobré vyrovnať sa s faktom, že prvá epizóda bola odvysielaná na Veľkonočný pondelok, azda ako večerné finále sviatkov, alebo také čosi. Ľudia odhádzali sneh, odčerpali vodu z pivníc, popolievali, pošibali, ponavštevovali príbuzných, večer, znavení zasadli k televízorom, že si pri čomsi ľahšom oddýchnu, a Jednotka poďho do nich natvrdo, prudký atak veselia, pozitívnej energie, smiechu, radosti zo života a vôbec.

Toľko šťastia sme v telke nevideli, odkedy sa skončilo Ein Kessel Buntes.
Veru, iné pripodobenie mi nenapadá, akoby z televíznych obrazoviek duch normalizácie do našich temných obývačiek zasvietil. Áno, šou Milujem Slovensko je franšíza, ktorá má radosť, smiech a všeobecné veselie priamo v manuáli, ako základnú ideu, čosi, čo tam jednoducho musí byť, len neviem, či sa to dá simulovať. Ale dobre, nekydajme za každú cenu, poučme sa, prijmime z tej šou čosi za svoje a buďme pozitívni.
Elity slovenskej televíznej zábavy, čo meno, to pojem, elity k nám vstúpili, vedno s nimi sme si mohli spievať, radovať sa, tešiť sa, že vrúcne milujeme našu otcovizeň. Poldruha hodiny trvajúci kŕč. Milujem Slovensko? Ani na chvíľu som neuveril. Nikomu a ničomu. Vlastne počkať, ona to nie je otázka, ale konštatovanie. Milujem Slovensko. Čo teraz s tým? Nič. Čosi som o tom vedel, ale zle som vedel. Žiadna jemná irónia, ani náznak sarkazmu, prudká masovka. Rýchlo to dostať z hlavy a venovať sa dôležitejším veciam.  
Niekto by mal prísť, aby mi vzal pas a rodný list, lebo tak neslovensky som sa ešte necítil, hanba ma fackuje, ale je to tak. Protiargumenty? Žiadne, do horúceho pekla s takou šou.   
Alebo to s Veľkonočným pondelkom nijako nesúvisí a dôležité bolo to druhé o tom dni. Prvý apríl. Ten sa podaril náramne, takto ma ešte nikto nikdy nenapálil.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite