Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Súd hľadá Fica Premiér Robert Fico už viac ako rok nechodí na súdne pojednávania so svojou predchodkyňou Ivetou Radičovou, informoval denník SME. Radičová ho zažalovala za jeho výroky o voľbe generálneho prokurátora a korupčnej kauze Osrblie. Fico si nepreberá ani oznámenia, že sa súd uskutoční, zo šiestich prípadov to urobil len dvakrát. Podľa Radičovej ide o zámerné obštrukcie.

Sudkyňa Michaela Králová požiadala o pomoc aj políciu, ktorá však Fica na jeho poslednej známej adrese nenašla. Oznámenie poslala aj na Úrad vlády, kde si ho však nikto neprevzal. Sudkyňa sa obrátila aj na register obyvateľstva, aby zistila, kde má Fico trvalý pobyt. Tam jej však povedali, že informácie o jeho osobe sú blokované pre jeho ochranu. „V tejto republike nie je možné doručiť list premiérovi?“ pýta sa Radičová. Fico obviňuje z neschopnosti súd, podľa ministerstva vnútra mala sudkyňa požiadať register obyvateľstva o odblokovanie jeho adresy. Králová však tvrdí, že stačí, ak oznámenie pošle na Úrad vlády.
.vag

Podľa premiéra Roberta Fica by predsedom Najvyššieho kontrolného úradu za opozíciu mohol byť Peter Mach (KDH), Béla Angyal (Most-Híd) alebo Karol Mitrík (SDKÚ). Predstavitelia opozičných strán považujú tento návrh za Ficovu hru. Tento týždeň by sa mal konať okrúhly stôl o voľbe šéfa NKÚ.
Náklady na dostavbu atómovej elektrárne Mochovce sa zvýšia o 700 miliónov eur. Dodatočné prostriedky na tento účel sa majú získať tým, že akcionári Slovenských elektrární, ktorými sú taliansky Enel a slovenský štát, sa vzdajú svojich dividend.
Smer oznámil kandidatúru Moniky Flašíkovej-Beňovej na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Poslankyňa Európskeho parlamentu tak vyzve na súboj doterajšieho župana Pavla Freša (SDKÚ-DS), ktorý už vyhlásil, že Smer výberom Flašíkovej-Beňovej nastavil latku nízko.
Prezident ČR Miloš Zeman navštívil na svojej prvej zahraničnej ceste Bratislavu. S Ivanom Gašparovičom hovoril okrem iného o spoločnej slovensko-českej hokejovej lige. Zeman sa tiež vyslovil, aby sa Vyšehradská štvorka rozšírila o Slovinsko, čo slovenská strana odmietla.

Osobnosť: Miroslav Beblavý/
Poslanec  SDKÚ so svojou kolegyňou Luciou Žitňanskou tvrdia, že opozícia musí prísť pred regionálnymi voľbami s novou stratégiou. Nemala by sa spoliehať iba na  spoločný postup a v kampani by mala otvárať aj celoštátne, nielen lokálne témy.

Antiosobnosť: Ivan Petránsky/
Bývalý predseda Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN) sa v tejto inštitúcii zabetónoval. Prezident Ivan Gašparovič ho vymenoval za člena Správnej rady ÚPN. Ešte predtým Petránsky založil spolu s ďalšími dvoma zamestnancami v ÚPN odborovú organizáciu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite