Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Doma

.časopis

Drahé limuzíny Prenájom drahých limuzín nie je jediným problémom, ktorým sa musela zaoberať kontrola na ministerstve školstva. Po tom, čo denník SME upozornil, že rezort Dušana Čaploviča si prenajal od firmy Jirka Malchárka Audi A6 za tritisíc eur mesačne, vyšlo najavo, že niekto na ministerstve zrejme pretáčal aj kilometre a bral si ušetrený benzín.

V rokoch 2008 až 2010 by totiž muselo jedno ministerské audi najazdiť denne vyše 530 kilometrov, pri ďalšom to vychádza na 390 kilometrov za deň.V ďalších dvoch rokoch klesla papierová vyťaženosť tých istých áut na 120 kilometrov za deň. Podľa hovorcu ministerstva Michala Kaliňáka odkryla kontrola závažné zistenia. „Vedúci služobného úradu Ivan Stankovský ukončil spoluprácu s dvoma dlhoročnými zamestnancami, ktorí spravovali vozový park.“ Na otázku, či bude vyvodená zodpovednosť aj voči Stankovskému, ktorý podpísal zmluvu o prenájme Audi A6 od firmy Jirka Malchárka, hovorca neodpovedal. Podľa neho však bude audit vozového parku pokračovať, pričom nevylúčil ani trestnoprávnu dohru.
.vag

Václav Klaus a Ivan Gašparovič si navzájom udelili vysoké štátne vyznamenania. Odchádzajúci prezident Českej republiky sa stal nositeľom slovenského Radu bieleho dvojkríža I. triedy. Slovenskému prezidentovi bol udelený český Rad bieleho leva.
OTP banka sa cíti poškodená a zapája sa ako žalobca do kauzy Glance House. Ide v nej o dom, ktorý bol predmetom súdnych sporov a napriek blokácii špeciálnou prokuratúrou bol prevedený na firmy blízke Mariánovi Kočnerovi, a to vďaka listu Dobroslava Trnku.
Odborári opäť oživili svoj kuriózny nápad znižovať nezamestnanosť skrátením pracovného týždňa, pričom zamestnávatelia by kratšie pracujúcim zamestnancom mali garantovať rovnako vysokú mzdu. Malo by to vraj priniesť tridsaťtisíc pracovných miest.
Francúzska spoločnosť Valeo predala japonskej spoločnosti U-Shin svoj košický závod, v ktorom sa vyrábajú prístupové mechanizmy do automobilov. Cena bola podľa denníka SME asi 233 miliónov eur. Košický závod má vyše 1 200 zamestnancov.

Osobnosť: Jozef Hašto/
Psychiater, ktorý liečil aj Hedvigu Malinovú, zorganizoval medzinárodnú konferenciu o tomto prípade. Poprední psychiatri sa zhodli, že návrh vyšetriť duševný stav Hedvigy Malinovej šesť rokov po útoku je politickým zneužitím psychiatrie.  

Antiosobnosť: Ondrej Ščurka/
Podnikateľ, známy aj z kauzy budovy Daňového riaditeľstva v Košiciach, skončil v SDKÚ. Stranícky súd potvrdil rozhodnutie straníckeho prezídia o rozpustení miestneho zväzu SDKÚ, ktorého bol Ščurka predsedom. Vedenie strany ho vinilo z porušenia stanov.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite