Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Výpovede na internete Minulý týždeň unikli na internet výpovede bývalých poslancov Igora Sidora (Most-Híd) a Andreja Ďurkovského (KDH), ktorí tvrdia, že voľba generálneho prokurátora z mája 2011 bola zmanipulovaná.

Sidor počas výsluchu na Generálnej prokuratúre povedal, že nemohol hlasovať tak, ako chcel. „Doteraz sa za to hanbím,“ uviedol pre denník SME. Strany vtedajšej vládnej koalície podľa neho poslancom nariadili, ako majú hlasovať, čím mohla byť porušená tajnosť voľby. Prokuratúra to vyšetruje ako podozrenie z trestného činu sabotáže. „Mali sme hlasovacie lístky zoškrtávať, zdá sa mi, vodorovne. Tým sa mali stať hlasovacie lístky neplatnými, čo sa aj stalo v mojom prípade,“ vypovedal Sidor. Ďurkovský zase tvrdí, že pred hlasovaním si ho zavolal Pavol Hrušovský a oznámil mu, že nesmie byť zvolený Dobroslav Trnka. „A je mojou povinnosťou v tomto zmysle hlasovať.“ Podľa neho mala každá strana vlastný postup, ako zneplatniť hlasovacie lístky. Prokuratúra tvrdí, že únik výpovedí preverí.
.vag

Brusel prerušil platby pre Slovensko v operačnom programe Doprava. Dôvodom je fakt, že Slovensko neprávom žiadalo preplatiť 5,4 milióna na diaľnicu. Minister Počiatek zhadzuje vinu na svojho predchodcu Figeľa, ten zase na svojho predchodcu Vážneho.
Prezident má opäť problém s poľovačkou. Denník SME zverejnil, že bol pred Vianocami na love diviakov pri Malackách, kde postrelili poľovníka. Gašparovičov úrad mal opäť problém, ako zareagovať na zverejnené informácie.
Nezamestnanosť na Slovensku je najvyššia od mája 2004. Bez práce je 435-tisíc ľudí. Premiér Fico tvrdí, že nezamestnanosť stúpa v celej EÚ, opozícia na čele s Pavlom Freššom obvinila z rastu nezamestnanosti Ficove daňové reformy a zásahy do pracovného trhu.
Vláda schválila novelu, ktorá znižuje dolnú hranicu trestu za nedovolenú výrobu a držbu všetkých omamných látok. Budú to už len tri roky, vinník vďaka tomu nebude musieť ísť automaticky do väzenia.
Objavili sa nové prípady prasacej chrípky, počas tohtoročnej chrípkovej sezóny už na ňu ochorelo 69 ľudí, dvaja zomreli.

Osobnosť: Adam Žampa
Slovenský reprezentant na seba upútal pozornosť výkonom na majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach. V posledný deň majstrovstiev vyhral druhé kolo v slalome a predbehol aj favorizovaného Rakúšana Marcela Hirschera. Celkovo sa umiestnil na 15. mieste.   

Antiosobnosť: Ivan Gašparovič
Séria námietok v spore o nevymenovaní Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora pokračuje. Prezident namietol zaujatosť voči trom sudcom Ústavného súdu, ktorí mali rozhodovať o jeho námietke proti ďalším dvom sudcom, rozhodujúcim o samotnej Čentéšovej sťažnosti.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite