Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenské perly

.časopis .týždeň doma

Hľadajme poklady, ktoré máme pod nosom, pretože ich nájdením, nájdeme aj aktívnu dovolenku spojenú so športom a wellnesom. Naše dnešné tri tipy zahŕňajú všetko, čo si na dovolenke na Slovensku vôbec môžete predstaviť.

.slnko a voda, to sú Slnečné jazerá
V lete nás to väčšinou ťahá k vode. Asi to máme v sebe, že sa chceme počas horúcich letných dní schladzovať vo vode. Na druhej strane, nič nás tak neuvoľní, ako práve voda.
Okolie Seneckých jazier má rekreačno-športové aktivity na naozaj vysokej úrovni. Podnebie patrí medzi tie najteplejšie a tak každý rok privíta táto oblasť veľa turistov. Vodné športy dominujú náplni dovolenkového dňa. Samozrejmosťou je člnkovanie, vodný bicykel alebo motorové člny a skútre v určitých zónach jazier. Na pláži sa dá hrať plážový volejbal, minigolf, niektoré hotely majú v rámci svojich priestorov tenisové a squashové kurty, petang. Obľúbené je korčuľovanie alebo bicyklovanie okolo jazera. Mnohí rybári si iba počas dovolenky nájdu čas a svoje ticho na rybárčenie.
Neprehliadnuteľnou dominantou rekreačnej oblasti Slnečné jazerá je populárny senecký Aquapark. Mimoriadna ponuka tobogánov zakrúti hlavu mnohým rodičom. Pre nežné  polovičky nechýba wellness centrum SAIwellness, ktoré ponúka veľkú škálu masáží, skrášľovacích procedúr a oddychu v intímnejšej atmosfére.
Ak by Vám program spojený s vodou nestačil, blízke Podunajsko a Malokarpatský región ponúkajú množstvo kultúrnych a historických pamiatok.

.štiavnická perla
Ak zatúžite po niečom magickom, nikoho nenechá chladným druhá perla z našich tipov na dovolenku na Slovensku – región Banskej Štiavnice. Štiavnické vrchy sú až neopísateľné malebné s dávkou poriadneho čerstvého vzduchu. Sú ideálne na horskú nenáročnú, ale i náročnú turistiku, odnedávna i cykloturistiku. Typické slovenské pohorie má ťahavé rázsochy a hlboké doliny s magickými údoliami a jazerami. Členitá krajina nám pripomína vidiecku romantiku, ktorá podčiarkuje presne to, prečo sem človek zavíta – oddych od stresu, myšlienok a pokoj. Trasa štiavnického horského cyklomaratónu je jedna z mnohých možností na horskú cyklistiku a tvorí krásny vyhliadkový okruh okolo Banskej Štiavnice. Samotné banícke mestečko Banská Štiavnica ponúka množstvo historických a kultúrnych pamiatok ako banícku štôlňu, zámok, očarujúce Námestie sv. Trojice alebo neďaleký lovecký zámok Sv. Anton.

.tatranská perla
O čare našich Vysokých Tatier nikto nepochybuje. Nikomu ich nemusíme predstavovať, zároveň ale často zabúdame, aké sú úžasné. Až keď tam človek zájde, pýta sa sám seba, prečo sem nechodí častejšie. Ak si však myslíte, že vás tam už nemá čo prekvapiť, máme pre vás konkrétny tip. Nový a Starý Smokovec. Sú to najstaršie tatranské turisticko-rekreačné osady na úbočí Slavkovského štítu. V Starom Smokovci sa nachádza nástupná stanica pozemnej lanovky na Hrebienok, odkiaľ je ľahká prístupnosť k väčšine turistických chodníkov a horských chát. Je známy typickou tatranskou drevenou architektúrou, ktorá je citlivo zasadená do prostredia . V súčasnosti je veľa pôvodných hotelov zrekonštruovaných a zmodernizovaných, čím sa úroveň komfortu a oddychu výrazne zvyšuje.

.tri v jednom
Každá z lokalít vhodných na letnú dovolenku si zaslúži vašu pozornosť. Váš výber uľahčí ponuka  TRINITY Hotels, slovenskej hotelovej aliancie s unikátnym geografickým umiestnením svojich 4 hotelov. V každom z nich sa stretnete s komfortným ubytovaním s krásnym výhľadom, chutnou a zdravou kuchyňou, množstvom športovísk a doplnkových wellness služieb a rôznych možností trávenia voľného času. Už po prvej návšteve máte možnosť stať sa členom TRINITY Klubu a využívať  rôzne zľavy z cien ubytovania, stravovania, či pobytových balíkov v TRINITY Hotels alebo ďalšie výhody u ich partnerov. Viac informácií na www.trinityhotels.sk.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite