Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Lipšica stíhajú pre Gorilu
Polícia začala trestné stíhanie pre výroky a aktivity bývalého ministra vnútra Daniela Lipšica v kauze Gorila, upozornil denník Hospodárske noviny. Konala tak na základe trestného oznámenia finančnej skupiny Penta a Privatbanky. Lipšic je podozrivý z trestných činov ohovárania, poškodzovania cudzích práv, ohrozenia utajovanej skutočnosti a zneužitia právomocí verejného činiteľa. Prípad dozoruje riaditeľ trestného odboru Generálnej prokuratúry Tibor Šumichrast, ktorého do funkcie dosadil Dobroslav Trnka. „Je to o tom, kto v tomto štáte vládne. A na prokuratúre zjavne vládnu biele goliere. Vyzývam pána Šumichrasta, aby ma obvinil, keď si na to trúfa,“ povedal Lipšic denníku SME. Exminister tiež tvrdí, že keď zriadil pred rokom vyšetrovací tím Gorila, „boli obrovské tlaky z Generálnej prokuratúry ho zrušiť“. Lipšica pred stíhaním kedysi varoval aj Trnkov kamarát Marián Kočner. Pre neohlásenie jeho transakcie totiž dostala Privatbanka, ktorá patrí Pente, dve pokuty od finančnej polície.
.vag

V Iráne zadržali 26-ročného Slováka Mateja Valúcha a v televíznom programe ho predstavili ako agenta CIA. Valúch sa mal údajne priznať k špionáži. Slovenskej diplomacii sa s ním nedarilo skontaktovať. Minister Kaliňák mal pochybnosti, či taký mladý človek môže byť v tajnej službe cudzieho štátu.
Slovenská vláda podporí spoločnú kandidatúru s Poľskom na usporiadanie Zimných olympijských hier v roku 2022. „My do toho pôjdeme,“ uviedol premiér Fico.
Polícia začala trestné stíhanie v kauze výstavby pavilónu na výrobu pandemickej vakcíny v Malackách. Ide o podozrenie z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavilón začala stavať Správa štátnych hmotných rezerv.
Prezidentská kancelária zverejnila výpis z evidencie výkonu služieb prezidentskej ochranky. Z nej vyplýva, že od večera 31. júla 2009 až do podvečera 2. augusta bol I. Gašparovič doma v Limbachu. Výpis zverejnili pre podozrenie, že prezident bol na poľovačke, pri ktorej prišiel o život Michal Bobák.

Osobnosť: Jozef Čentéš/
Ústavný súd rozhodol o námietke zaujatosti, ktorú podal Jozef Čentéš. Sudcovia Milan Ľalík a Peter Brňák sú tak vylúčení z konania, v ktorom Čentéš namieta svoje nevymenovanie za generálneho prokurátora prezidentom republiky Ivanom Gašparovičom.    

Antiosobnosť: Zuzana Zvolenská/
Ministerka zdravotníctva naďalej stojí za riaditeľom žilinskej fakultnej nemocnice Štefanom Volákom. A to aj napriek pochybnému ozdravnému plánu za 10-tisíc eur, ktorý mal vypracovať Volákov sused – kotolník. Minulý týždeň spochybnil materiál po obsahovej stránke aj inštitút INEKO.  
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite