Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Opäť učiteľský štrajk?
Učitelia opäť uvažujú o štrajku. Nové školské odbory navrhli, aby sa štrajk konal počas maturít a počas testovania deviatakov. Vedenie Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy však návrh nezávislých odborárov odmietlo ako neadekvátny. Tvrdia, že nechcú ohrozovať deti ani rodičov. Šéf odborového zväzu Pavol Ondek vyzval svojich členov, aby zvážili účasť na takomto štrajku, no líder nezávislých odborárov Ľudovít Sebelédi chce ďalej presviedčať učiteľov pre ostrý štrajk na 13. marec. „K celej situácii môžem povedať len jediné. Je dobré, že vznikli Nové školské odbory," komentoval situáciu Sebelédi. V programe Nových školských odborov je okrem iného aj požiadavka na 25-percentné zvýšenie tarifných platov pre všetkých zamestnancov školstva od 1. septembra 2013 a ďalších 20 percent od 1. januára 2014. To je už oveľa radikálnejšia požiadavka, než s akou prišli učitelia vo vlaňajšom štrajku. Otázne je, či nájde aj podporu širokej verejnosti.
.eč, SITA

Automobilky vyprodukovali v uplynulom roku 2012 rekordných 900-tisíc áut. Vzniklo tak 3-tisíc nových pracovných miest, no automobilky hovoria o nedostatku kvalifikovaných ľudí. Podľa Združenia automobilového priemyslu je však potenciál na rast aj do budúcnosti.
Venezuelská polícia zatkla na pláži ostrova Margarita jedného z najhľadanejších Slovákov Viliama Mišenku. Polícia po ňom pátra v súvislosti s bankovou lúpežou vo VÚB z roku 1996 a niekoľkými vraždami vrátane smrti Petra Čongrádyho v roku 2004.
Predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin odpadol na viedenskom letisku a pre vážne zdravotné problémy vrátane zranenia hlavy ho odviezli do nemocnice. Po dlhšej práceneschopnosti sa akurát chystal na konferenciu predsedov najvyšších súdov do Čile.
Arcibiskup Ján Sokol si podľa televízie TA3 peniaze odkladal do Vatikánskej banky. On sám tvrdí, že išlo o jeho súkromný účet, ktorý si založil, lebo banka mu neúčtovala poplatky. Podľa televízie TA3 dokument kardinála Bertoneho dokazuje, že Sokolovi peniaze nikdy nepatrili.

Osobnosť: Dominika Cibulková/
Slovenská tenistka má za sebou úspešný týždeň. Na turnaji v Sydney vyradila postupne tri hráčky prvej desiatky tenisového rebríčka. Najskôr porazila Petru Kvitovú, potom Saru Erraniovú a Angeliqu Kerberovú. Vo finále však už nestačila na Agnieszku Radwanskú.

Antiosobnosť: Robert Kaliňák/
Minister vnútra odvolal bez udania dôvodu šéfa hasičov v Bratislave Pavla Mikulášeka. A to krátko po tom, ako Mikulášek verejne potvrdil, že existujú problémy vedenia hasičského zboru súvisiace s hasičskou  školou v Žiline. Ministerstvo tvrdí, že išlo o bežnú manažérsku zmenu.

Citát:
Robert Fico:
  Veľmi nás vyrušuje, že je opäť dohromady zlepenec.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite