Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Janko Kuric: Čo chceš v živote dosiahnuť, keď nechodíš do krčmy?

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Frontman skupiny Vidiek Janko Kuric sa živí spievaním, preto sa snaží najmä neochorieť a mať v pohode hlasivky. V kapele kedysi vravievali, že kto cvičí, nástroje si ničí, ale dnes tomu prišli na chuť a cvičia aj tri razy do týždňa.

Mal som normu
Keď sa pokazí vodovod alebo práčka, dám si montérky a vytiahnem basu s nástrojmi. Zatiaľ som iba raz musel zavolať väčšieho odborníka. Mal som kedysi normu, ktorá ma oprávňovala robiť aj revízie, ale to sa musí obnovovať každé dva roky, a to bolo naposledy pred 20 rokmi. Na náročnejšie práce mám kolegov, bubeník je nástrojár a ako všetci vieme, nástrojárina je kráľovná remesiel.

Rovinka gangnam style
Musím chodiť do posilňovne, aby som to na koncertoch vydržal. Niektorí speváci sa len postavia za mikrofón, ja nemám ani ten stojan, som stále v pohybe. Tanečné prvky mi napadajú priamo na koncerte, vylovím z malého zadného mozočka, čo som videl v Rovinke na zábave. Štýl, čo teraz ten Kórejčan tancuje, bol u nás pred 30-40 rokmi, len si to nikto nevšímal.

Lúštim
Kúpil som si kindla, super vec, každému odporúčam, lebo sa už na mňa valili knižky zovšadiaľ. Ale moja neresť je lúštenie sudoku. Potom ma to naštve, že debil, mohol si si prečítať zopár strán dobrej knižky a ty tu špekuluješ nad nejakými číselkami. Neviem sa to odnaučiť, niekedy si kúpim časopis len kvôli sudoku, ani neviem, čo je ďalej.

Šport fuj
V kapele sme všetci z nešportových rodín. Keď zamrzlo štrkovisko, tak sa hral hokej, na asfaltovom chodníku tenis, badminton, na bicykli sme chodili do Šamorína a naspäť, kto bude prvý, nemusí platiť zmrzlinu. Prvého júla sme sa ponorili do vody na štrkoviskách a prvého septembra sme sa z nej vynorili, stále sme boli v pohybe, ale samotný pojem šport nám nevoňal. Venovať sa športu ako takému sa nám zdalo hlúpe. Napríklad hrať futbal. Na to sme boli leniví, radšej sme si v nejakej šope zahrali hudbu. Nemám rád slovo šport. Dnes chodíme s rodinou hrať golf, ale ani golf nie je šport.

Míňam
My sme veľmi čudná kapela, neberieme nič, ešte aj gitarista prestal fajčiť cigarety. Raz sme došli do štúdia a zvukár sa nás pýtal, či potrebujeme bongo, a my že nie, nikto na to nehrá... Sme úplne trápni, občas si dáme pivo, ja červené víno, už dávno som nebol opitý. Môj nebohý otec mi hovorieval, čo chceš v živote dosiahnuť, keď nechodíš do krčmy, veď ani kamarátov si nenájdeš. Nedávno som si povedal, kurnik, Jano, na niečo tie peniaze musíš míňať, tak som sa dal na cigary.
 
Nedotiahnem
Nie som veľmi dobrý otec, neviem vychovávať, všetko beriem, že sranda, nie som dôsledný. Psa som nerozmaznával, okrem mňa všetci, ale pes a dieťa je veľký rozdiel. Mali sme kokršpaniela, volali sme ho hladkosrstý interiér. Ja som chcel exteriéra, na dedine bol pes vždy vonku, nie vnútri. Keď sme ale bývali na štvrtom poschodí, to by bolo dosť čudné mať búdu na detskom ihrisku.

Boxujem
Moja žena sa na mňa hnevá, prečo máš ten kabát už trinásty rok? Aj mi kúpi nový, že vyhoď ho. Nevyhodím, do záhrady čo budem nosiť? Pritom chodím stále v tom istom, doma aj vonku, jediné oblečenie, čo si nosím na špeciálnu príležitosť, je pyžamo. Inak mám jedny topánky na dvor aj do kostola aj na koncerty. Na to vymysleli kefu na topánky, keď sú zablatené, tak si ich treba vyčistiť a naboxovať. Niekedy to vyzerá srandovne, najmä keď idem do záhrady s takými akurát vyleštenými.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite