Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KHL Jána Lipianskeho

.ján Lipiansky .časopis .šport

Do druhej polovice ligy sme vstúpili domácim zápasom so súperom, s ktorým sme hrali posledný zápas prvej polovice čiže s Torpedom Nižnyj Novgorod. Vonku sme s nimi pehrali až v samostatných nájazdoch a priviezli sme si aspoň jeden bod, doma sme dúfali v lepší výsledok. Lenže ten zápas nám vôbec nevyšiel, nezačali sme dobre a ťahalo sa to s nami až do konca, jednoducho sme sa nedokázali chytiť. Do druhej časti sezóny sme teda vstúpili dosť nešťastne a veľa záležalo od toho, či sa nám tento nevydarený úvod podarí čím skôr vymazať, alebo sa to s nami bude vliecť ďalej.

V ďalších dvoch zápasoch – s Atlantom a s Lokomotivom – sa nám to, našťastie, podarilo zvrátiť a obidva sme vyhrali 3:2. Bolo to veľmi dôležité, pretože v domácich zápasoch chceme bodovať, a myslím, že náš výkon a bojovnosť ocenilo aj publikum, ktoré zrejme nebolo pri tom prehratom zápase s Torpedom príliš spokojné. V zápasoch, ktoré sa skončia takým tesným výsledkom, záleží vždy na každom detaile a obzvlášť na výkone brankára. A Jaro Janus chytal opäť fantasticky, tak ako celú sezónu.
Tieto dve výhry znamenali veľa nielen z hľadiska postavenia v tabuľke, ale aj z hľadiska sebavedomia mužstva. Ak po nevydarenom zápase nasledujú obdeň ďalšie dva zápasy, tak nie je čas na nejaké systematické odstraňovanie prípadnej hernej krízy, všetko sa musí riešiť za pochodu. Preto sa často stáva, že mužstvo prehrá tri zápasy v kuse, a ak sa potom ide na náročný trip, môže to vyústiť do dosť nepríjemnej situácie. Práve preto je také dôležité, že sme v tých dvoch zápasoch dokázali bodovať naplno.
Štvorzápasový trip, ktorý nasledoval potom, je asi najťažším tripom celej sezóny. Do Chabarovska sa letí dvanásť hodín, prekonáva sa pritom desať časových pásiem. To je naozaj niečo extrémne, najmä ak to absolvujete prvý raz. Zápas s Amurom sme prehrali a hneď po ňom sme leteli smerom späť do Novosibirska, takže v priebehu nemnohých hodín sme prekonali toľko kilometrov a toľko časových pásiem, že sa to na nás muselo nejako prejaviť. Napriek tomu sa nám podarilo v Novosibirsku vyhrať a získať do tabuľky ďalšie tri body.
Pomerne blízko k zisku bodov sme boli aj v ďalšom zápase v Novokuznecku, tam sme celý zápas vyhrávali, ale potom sme dostali dva góly po sebe a už sme potom nedokázali uchmatnúť ani ten jeden bod.
Posledný zápas sme hrali v Moskve proti CSKA, čo je mimoriadne silný súper, a dve tretiny sme s nimi dokázali hrať vyrovnanú partiu. Do tretej tretiny sme išli za stavu 1:1, ale v tej poslednej tretine sme nejako odišli a taký súper to dokáže okamžite využiť. Takže sme nakoniec nepriniesli body ani z Moskvy, ale taký je hokej.
Nepríjemnou súčasťou tohto veľmi náročného tripu bolo zranenie Martina Štajnocha. Dlhodobejšie je vyradený Miro Šatan a zranenie každého ďalšieho dôležitého hráča sa môže výrazne prejaviť na hre a na výsledkoch. Práve preto v ligách ako je KHL rozhoduje okrem iného aj šírka kádra. V bohatých kluboch si môžu dovoliť mať naozaj široký káder, ktorým nezatrasie ani niekoľko súčasných zranení kľúčových hráčov. Nám ale nezostáva nič iné, len sa dať dokopy a bojovať ďalej. Liga pokračuje rýchlym tempom a tá tabuľka je tak natrieskaná, že behom týždňa môže mužstvo vystreliť hore, ale aj sa prepadnúť dole.
Takže bez ohľadu na zranenia musíme hrať to, čo doteraz. Musíme bojovať, doma bodovať čo najviac a vonku sa vždy snažiť uchmatnúť nejaký ten bodík. Doteraz sa nám to darilo a nevidím nijaký neprekonateľný dôvod, prečo by sa nám teraz malo prestať dariť.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite