Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.do pozornosti

.časopis .ostatné

HUDBA ROCKOVÁ JESEŇ
UTOROK 30. OKTÓBER
V rámci festivalu Rocková jeseň 2007 vystúpi v bratislavskej Športovej hale na Pasienkoch  jedna z najpopulárnejších rockových skupín My Chemical Romance. Kapela vznikla v roku 2001 v americkom štáte New Jersey a na konte má štyri úspešné albumy.  Kompletný koncertný program bude trvať hodinu a pol. Okrem formácie Mindless Self Indulgence, ktorá s ňou absolvovala celé americké turné, sa predstavia v úlohe predskokanov aj slovenské skupiny Metropolis a Desmod.


HUDBA BELLA V MOYZESKE
STREDA 31. OKTÓBER
V Moyzesovej sieni v Bratislave odznie ďalší koncert z cyklu, ktorého cieľom je postupne oboznámiť obecenstvo s dielami Jána Levoslava Bellu. Moyzesovo kvarteto s hosťujúcim hráčom na hoboj Michalom Šintálom odohrá program, v ktorom zaznie najprv Sláčikové kvarteto č. 3 c mol od J. L. Bellu, potom v slovenskej premiére Kvinteto pre hoboj, dvoje huslí, violu a violončelo Milana Nováka, a napokon Sláčikové kvarteto F dur op. 96 (tzv. Americké) od Antonína Dvořáka.


VÝSTAVA STRATENÝ ČAS?
STREDA 31. OKTÓBER
Kurátori Petra Hanáková a Aurel Hrabušický pripravili v SNG v Bratislave výstavu fotografií z rokov 1969 – 1989, ktorú nazvali Stratený čas?. Výstava a sprievodná publikácia sú zamerané na dokumentáciu života a životného prostredia rôznych sociálnych vrstiev a komunít v časoch normalizácie, pokiaľ boli predmetom záujmu fotografov vtedy pôsobiacich na Slovensku. Objavia sa tu témy: verejné a súkromné rituály, sociologický portrét, človek podtribúnový, panelová normalizácia, a iné.


WORKSHOP JEDNOMINÚTOVÉ VIDEÁ
STREDA – NEDEĽA 31. OKTÓBER – 4.NOVEMBER
Nadšenci jednominútových videí majú možnosť stráviť päť tvorivých dní v kultúrnom  priestore Stanice v Žiline-Záriečí. S pomocou skúsených výtvarníkov a filmárov každý z pätnástich účastníkov workshopu prejde celým procesom tvorby filmu a nakrúti svoj krátky film, ktorý sa automaticky zaradí do medzinárodnej súťaže. Účastnícke filmy sa budú premietať na verejnosti v sobotu a večer bude pokračovať koncertom skupiny Midi Lidi, „českého Kraftwerku“.


HUDBA MARCUS MILLER
ŠTVRTOK 1. NOVEMBER
V bratislavskom divadle Aréna vystúpi basgitarista Marcus Miller, rodák z newyorského Brooklynu a jeden z najznámejších spoluhráčov Milesa Davisa v jeho neskorom období. Koncertnú podobu svojho nového albumu Free predstaví Miller slovenským poslucháčom s kapelou, v ktorej hrá bubeník Poogie Bell, trúbkar Patches Stewart, saxofonista Keith Anderson, klávesák Bobby Sparks a fenomenálny francúzsky hráč na ústnu harmoniku Gregoir Maret.


HUDBA RARA AVIS, KVETY NIKOTÍNU, THE PINS
ŠTVRTOK 1. NOVEMBER
Ak vo sviatočný štvrtkový večer nebudete mať chuť na džez, ale skôr na niečo tvrdšie, tak treba prísť do bratislavského Randalu. Vystúpia tu dve sympatické, neopočúvané slovenské kapely a jeden hosť z Rakúska. Kvety nikotínu sa vďaka nedávno vydanému albumu Hnusné básne! a pár pesničkám v playliste Radia FM stali známejšími aj pre menej informovaných znalcov alternatívnej scény, skupinu Rara Avis to ešte len čaká. Alternatíva je doma v Randale.


HUDBA CAMOUFLAGE
PIATOK – SOBOTA 2. – .NOVEMBER
Slovenských fanúšikov synthi-popovej hudby z osemdesiatych rokov minulého storočia poteší dvoma koncertmi nemecká skupina Camouflage. Oliver Kreyssig, Heiko Maile a Marcus Meyn si na piatkový koncert v PKO v Bratislave prizvali ako hosťa Petra Muka. Predkapelou bude skupina Animal Crackers, ktorej jadro tvoria zakladatelia Love 4 Money. Plánovaný prešovský koncert sa presúva na sobotu do Košíc. Po oboch koncertoch bude nasledovať afterparty v štýle 80. rokov.


FESTIVAL JAZZ FOR SALE
SOBOTA 3. NOVEMBER
V košickej Historickej radnici sa začne prvým koncertom festival Jazz For Sale. Po tri víkendy budú mať fanúšikovia džezu možnosť sledovať výkony ostrieľaných i začínajúcich hudobníkov z krajín V4, ale aj z iných častí Európy. Prvý večer sa predstaví maďarská skupina Fúszió, český projekt Vertigo, poľský klavírny virtuóz a skladateľ Leszek Mozdzer a slávny francúzsky huslista Didier Lockwood so skupinou New Quartet a hosťujúcim klaviristom Mikim Skutom.


DIVADLO MRZÁK Z INISHMAANU
SOBOTA – NEDEĽA 3. – 4. NOVEMBER
Slovenské národné divadlo v Bratislave uvedie v premiére hru Martina McDonagha, jednej z najväčších hviezd súčasnej britskej drámy. Drsná komédia sa odohráva na írskom ostrove, osídlenom bizarnými postavami. Hru režíroval Michal Vajdička ako hosť a v dramaturgii Petra Pavlaca a Daniela Majlinga účinkujú Emília Vašáryová, Božidara Turzonovová, Eva Krížiková, Ľuboš Kostelný, Juraj Slezáček, Táňa Pauhofová, Zuzana Kanócz, Ondrej Kovaľ, Ján Kroner a Vladimír Obšil.


KINO IZBA 1408
John Cusack a Samuel L. Jackson v hlavných úlohách filmu nakrúteného podľa poviedky  Stephena Kinga. Mike Enslin je autorom množstva bestsellerov, v ktorých vyvracia paranormálne javy. Témou jeho novej knihy sú miesta, kde došlo k nevysvetleným tragédiám. Jedným z nich je záhadná izba číslo 1408 v hoteli Dolphin, kde sa Enslin ubytuje napriek varovaniu riaditeľa hotela.
1408 (USA, 2007)
Réžia: Mikael H?fström. Hrajú: John Cusack, Samuel L. Jackson


KINO RESIDENT EVIL: ZÁNIK
Alice sa momentálne skrýva v Nevadskej púšti a opäť spája sily s Carlosom Oliverom a L. J., a s tými, ktorí prežili, sa pokúša odstrániť smrteľný vírus. Odkedy bola Alice vystavená biogenetickému experimentu spoločnosti Umbrella Corporation, získava nadľudské sily, zmysly a obratnosť. Tieto schopnosti bude potrebovať pri ceste na Aljašku, kde má Umbrella Corporation svoje sídlo.
Resident Evil: Extinction (Fr./Austr./Nem./VB/USA, 2007)
Réžia: Russel Mulcahy Hrajú: Milla Jovovich, Oded Fehr, Ashanti


KINO WHOLETRAIN
Najlepší kamaráti David, Tino a Elyas, ktorí pôsobia ako sprejerská skupina KSB, túžia po sláve a rešpekte medzi rovesníkmi. Neustále a za každú cenu si dokazujú, že oni sú tí najlepší. Keď sa v meste objaví nová skupina sprejerov, ktorí pripravia KSB o ich writerskú česť, vypukne medzi skupinami vášnivá sprejerská vojna. Kvôli svojej láske ku graffiti idú nadoraz a na hranicu zákona, aj života.
Wholetrain (Nem., 2006)
Réžia: Florian Gaag Hrajú: Mike Adler, Florian Renner, Elyas M´Barek


.vladimír Potančok
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite