Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA SA VYTLAČIŤ: Namiesto sochy 3D figúrka
Načo si dávať robiť svoju sochu či bustu, keď už existujú 3D scannery, ktoré vás celého či celú zosnímajú, a 3D tlačiarne, ktoré vás verne vytlačia ako figúrku. Zatiaľ takúto službu ponúkajú len v Japonsku, najmenšia 10 cm figúrka vás vyjde približne na 200 eur a dvojnásobne veľká dvojnásobne toľko. Ak ste si už išli kupovať letenky do Japonska, ešte chvíľku vydržte, pre veľký záujem majú termíny snímania vybookované na celé tri mesiace až do konca umeleckej výstavy Omote 3D Shasin Kan, ktorej súčasťou táto vtipná služba bola. 3D tlačiarne sú však už aj tu a budúci rok sa predpokladá ich veľký prielom do komerčného sveta, keď vám na počkanie v najbližšej 3D tlačiarni vytlačia akýkoľvek predmet. Tak prečo nie aj vašu sošku?

TREBA SI VYSKLADAŤ: Neodolateľná detská helma
Nie každé dieťa nosí rado na hlave pri rôznych nebezpečných športoch a hrách helmu, ale túto, od holandskej firmy EGG, bude milovať, pretože si ju môže vyskladať a vyzdobiť samo. Okrem toho že spĺňa najvyššie nároky na bezpečnosť a pohodlie, nepotí sa v nej hlava, je aj veľmi štýlová a retro. Má v sebe zabudovanú pumpičku, ktorá vnútornú výplň prispôsobí hlave, takže vždy perfektne a mäkko sedí. Základná helma v dvoch detských veľkostiach stojí 69 eur a k nej sa dajú prikupovať rôzne farebné, bodkované a vzorkované poťahy. Ďalšími doplnkami sú šilt, korunka, čertovské rožky a podobne. Najbližšie ich predávajú v Česku a Rakúsku, alebo na internete. Čoskoro by sa mali na trhu objaviť aj verzie pre dospelákov.

TREBA ŠRAUBOVAŤ: Gyroskopický dobíjací šraubovák
Každý správny domáci majster má už šraubovák na baterky, ktorým netreba krútiť, lebo sa krúti sám. Teraz však môže mať šraubovák Gyro 4V Max so zabudovaným gyroskopom od firmy Black & Decker, ktorý sa nielen sám krúti, ale bez gombíkov sa aj sám zapína a ovláda. Gyroskop, konkrétne InvenSense MEMS, ktorý sa používa v herných konzolách alebo v smartfónoch, v ňom spôsobuje, že sa šraubovák aktivuje, mení smer a rýchlosť šraubovania podľa toho, ako pohybujete alebo pritlačíte rukou. Pokojne môžete zmajstrovať celý dom, stále sa nevybije, jeho lítiovo-iónová batéria vydrží údajne pracovať až 18 mesiacov.  Okrem toho má malú led lampičku, ktorá osvetľuje pracovnú plochu. Jeho cena je okolo 40 dolárov, u nás sa zatiaľ nepredáva, ale cez internet zoženiete všetko.

TREBA SA HRAŤ: Celý víkend od rána do večera
Pri stolovej spoločenskej hre sa počas dlhých večerov dokáže vyzabávať celá rodina, deti i dospelí, existujú aj hry na párty s rôznymi nárokmi na sústredenosť účastníkov. Možno by ste aj vy chceli vypnúť televízor a nejakú takú zábavnú hru vybaliť na stôl, ale nechce sa vám študovať popisky a návody, prehrýzať sa zložitými pravidlami hry. Práve s tým počítajú aj organizátori akcie HRAtislava, ktorá sa cez víkend koná v Inchebe. Okrem toho, že tam bude vyše 1 000 druhov hier na hranie vrátanie najnovších, bude tam aj niekoľko desiatok inštruktorov, ktorí vám ochotne a radi vyberú hru na mieru a jednoducho vysvetlia, ako ju hrať. Na HRAtislave bude špeciálna tombola, do ktorej sa lístok nedá kúpiť, ale sa oň hrá.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite