Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pani Obamová diktuje módu

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Zatiaľ čo politickí komentátori hodnotia príčiny a následky Obamovho znovuzvolenia do prezidentského úradu, módni redaktori riešia, aký odkaz im vyslala pani Obamová svojimi šatami vo volebnú noc.

.odkedy Michelle Obamová prvýkrát vstúpila do Bieleho domu, odvtedy je vďačným objektom pre módne časopisy. Má tak trochu zvláštny vkus, laxný vzťah k pravidlám, dáva prednosť mladým módnym návrhárom pred zavedenými luxusnými značkami a je schopná si na stretnutie s anglickou kráľovnou dať lacný svetrík ako z obchodného reťazca H&M. Ako sa však za tých pár rokov ukázalo, to, čím sa  spočiatku rozhodne nezavďačila editorkám najprestížnejších módnych časopisov, práve boduje u ľudí, takže to dotiahla na prvé miesta v anketách obľúbenosti a vplyvu v tých istých časopisoch. A svojmu mužovi tým pomohla obhájiť prezidentský úrad.
Začalo sa to už na na inauguračnom plese v roku 2009, keď sa objavila v róbe, ktorú navrhol dovtedy neznámy, iba dvadsaťšesťročný návrhár Jason Wu. Jeho závratná kariéra sa mohla začať. Vďaka prvej dáme sa dočkali pozornosti aj ďalší neznámi návrhári ako Peter Soronen, Naeem Khan, Rachel Roy, Barbara Tfank, Thakoon.
Obamová od prvej chvíle svojím obliekaním dávala najavo, že nie je Barbara Bushová a ak si od niekoho chcela brať príklad, tak to bola Jackie Kennedyová. Rovnako ako ona, aj Michelle miluje perlové náhrdelníky a kostýmy v štýle 60. rokov. Na rozdiel od Jackie však rada nakupuje na internete a v reťazcoch, dokáže mixovať drahé a lacné veci dokopy. Oblieka sa veľmi žensky, niekedy až dievčensky, dokáže zakryť svoje nedostatky, teda tak trochu hruškovitý tvar postavy, zato vie veľmi zvýrazniť svoje prednosti, a to najmä poctivým cvičením vypracované štíhle ramená. Často ich nosí odhalené, a to aj na oficiálne príležitosti, keď by sa podľa konzervatívnejších pozorovateľov hodilo niečo striedmejšie.
Počas druhej volebnej kampane Michelle Obamová vo svojej ľudovosti pritvrdila ešte viac. Vyberala si ešte lacnejšie šaty, čo, samozrejme, neznamená, že chodila nakupovať na čínsky trh, ale že sa obliekala do šiat, ktoré stoja menej ako 500 dolárov. Snažila sa tým zdôrazniť, že chápe ekonomicky ťažké časy a keď nemôžu rozhadzovať voliči, nebude zbytočne ani ona. Navyše úplne poprela spoločenské zvyklosti a pokojne sa viackrát za mesiac objavila v tých istých šatách. No a vo víťaznú volebnú noc si na prekvapenie mnohých tiež obliekla staré šaty. Síce to bol krásny bordový brokátový model od Michaela Korsa, ale z roku 2009, ktorý na sebe mala už na viacerých oficiálnych príležitostiach. Nahé plecia tentoraz prekryla čiernym svetríkom. Značkovým.
Uvidíme, čo si Michelle Obamová oblečie na inauguračný ples. Biele šaty od Jasona Wu, ktoré mala na tom predošlom, to asi nebudú, keďže tie musela darovať Smithsonian’s National Museum of American History vo Washingtone do kolekcie „Prvé dámy“, kde sa už celé desaťročia vystavujú róby a šatstvo prvých dám Ameriky. Mimochodom, podobne šetrne sa predviedla manželka Jimmyho Cartera, keď si na jeho prezidentskú inauguráciu obliekala šesť rokov staré plesové šaty z guvernérskeho plesu. 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite