Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KHL Ľubomíra Višňovského

.ľubomír Višňovský .časopis .šport

Štyri dni, tri zápasy, šesť bodov, a pri troche šťastia ich mohlo byť deväť. Do trojzápasu sme vstúpili výbornou prvou tretinou proti Metalurgu Novokuzneck, dali sme gól a vyzeralo to celkom sľubne. Lenže v druhej tretine otočili na 1:2 a hoci sa nám podarilo vyrovnať, v tretej tretine sme to neudržali a prehrali sme. Škoda, lebo herne sa mi zdali jedným z najslabších mužstiev, aké tu zatiaľ hrali. Ale po nás porazili aj Lev Praha a CSKA Moskva, takže asi to nebola náhoda. Oni asi nehrajú najlepší hokej, ale sú veľmi efektívni.

Ďalší dvaja súperi prišli až zo Sibíri, a to bola pre nás výhoda, pretože deväťhodinový časový posun – to už sa na organizme človeka naozaj prejaví. Túto výhodu sme sa snažili využiť tým, že sme nastúpili vo veľmi vysokom tempe a snažili sme sa ich zatlačiť a rozstrieľať hneď v úvode. Proti Amuru Chabarovsk nám prvá tretina vyšla úplne fantasticky, dali sme tri góly a aj keď nám druhá tretina opäť vôbec nevyšla a dva góly sme dostali, nakoniec sme zápas vyhrali.
V treťom zápase proti Sibiru Novosibirsk to bolo v nejakom zmysle naopak ako v predchádzajúcich dvoch. Gól sme dostali hneď v prvom striedaní. Tam prešiel útočník po mojej strane, a to ma strašne naštvalo, povedal som si, že to musím odčiniť a tento zápas nesmieme prehrať. Do konca tretiny sa nám podarilo vyrovnať a druhá tretina nám tentoraz vyšla dokonale – dali sme tri góly a prakticky sme rozhodli zápas. Zaujímavé na týchto zápasoch bolo, že veľmi aktívni boli obrancovia. Dobre korčuľovali, veľa strieľali a boli z toho góly. Výrazne sa zlepšila aj spolupráca s útočníkmi, ktorí dávali na modrú čiaru prihrávky skôr a lepšie ako doteraz, takže obrancovia mali viac času si pokojne pripraviť strelu alebo ďalšiu nahrávku.
Nechcem, aby to vyznelo nejako neskromne, ale mám pocit, že mladí obrancovia sa od nás s Andrejom Sekerom učia a že im to pomáha. Každý z nás sa od niekoho učil, ja si spomínam, že keď som hral prvýkrát proti Detroitu, tak som celý zápas sledoval Lindströma, každé jeho striedanie, a snažil som sa čo najviac odpozorovať. A keď som potom hral v obrane s Niedermayerom, tak som sa naučil tak veľa, že pokojne môžem povedať, že on zo mňa spravil obrancu. Myslím, že teraz sa od nás podobne učí napríklad Martin Štajnoch a je to na ňom vidieť.
A KHL je pre obrancov naozaj dobrá škola, pretože v nej to majú obrancovia svojím spôsobom ťažšie ako v NHL. Hokej v NHL sa v niečom podobá na hranie hokeja na playstatione. Tam fakt ako keby ste hrali proti počítaču. Keď dostane útočník v NHL úlohu, že v tomto zápase bude jazdiť popri mantineli, tak jazdí popri mantineli. Tam každý presne vie, čo má robiť a presne to robí.
V KHL sú hráči oveľa kreatívnejší, a tak nikdy neviete, čo útočník urobí. V NHL vás buď urobí individuálne a ide do brány, alebo si to nahodí, alebo spoza vás vystrelí. V KHL sa pokojne otočí, vráti sa, urobí si kľučku.
Je to dané tým, že v NHL sa hrá predsa len s väčším nasadením, takže tam ak sa útočník otočí, tak určite dostane bodyček od vracajúceho sa útočníka súpera. V KHL majú útočníci viac času, čo je dobré pre kreativitu a pre divákov, ale obrancom to život sťažuje.
Obrancovia Slovana sa teda zlepšujú, ale platí to aj pre ostatných. Je tam veľa mladých hráčov a všetci hrajú nie na sto, ale na stodesať percent. Ak v tom nepoľavia, tak myslím, že je to veľmi perspektívne mužstvo.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite