Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA HÁDZAŤ: Mikrofón do diskutérov
Nejedna skvelá otázka či pripomienka doteraz zanikla v pléne, pretože mikrofón nikto nedoniesol rýchlo tam, kde bolo treba. Vďaka vtipnému vynálezu Catchbox teraz netreba asistentku, stačí mikrofón hodiť smerom, odkiaľ sa hlási ďalší respondent. Diskusia tým môže nabrať netušenú dynamiku a nové rozmery. Catchbox je vlastne bezdrôtový mikrofón obalený molitanom, aby sa pri hádzaní, chytaní či padaní na zem nepoškodil, prípadne aby nepoškodil hlavu trafeného diskutéra. Výrobca zatiaľ spustil len možnosť predbežného objednávania, cena ešte nie je známa. Ak sa mikrofón ujme, hádam sa jedného dňa dostane aj k nám, už je len otázka, ako prinútiť ukecaného diskutéra, aby už sklapol a hodil mikrofón ďalej, prípadne či niektorí diskutéri nezneužijú hod pre vybavovanie si účtov medzi sebou.  

TREBA SA CHRÁNIŤ: Auto pre krásu žien
Doteraz automobilky bojovali o ženy len veľmi povrchne a rodovo stereotypne. Ponúkali ženské farby, ťuťu-ňuňu zaoblené tvary, menšie rozmery vhodné na parkovanie, drobnosti, akou je zrkadielko na strane vodiča, a nie spolujazdca, prípadne hybridy apelujúce na ženský cit pre životné prostredie. Honda Fit She’s na to ide oveľa prefíkanejšie. Sľubuje ženám, že v nej nebudú starnúť, či prinajmenšom im nebude vyrábať vrásky navyše. To by mali zabezpečiť dve veci. Jednak nový slnečný filter na prednom skle, blokujúci až 99 percent UV žiarenia, jednak klimatizácia Plasmacluster, ktorá by mala do auta vháňať špeciálne upravený vzduch, blahodarne pôsobiaci na pokožku. Predáva sa zatiaľ len v Japonsku a experti s napätím očakávajú, či to bude len ďalšia slepá cesta k ženským srdciam, alebo sa tým spustí vlna nápadov prebratých z priemyslu krásy.

TREBA SA CHRÁNIŤ: Podložka pre zdravie mužov
Muži, ktorí radi pracujú s laptopom v lone, by sa mali mať na pozore. Prílišné prehrievanie v týchto miestach údajne nerobí dobre ich plodnosti, a počítač vie po dlhšom zapnutí hriať ako piecka. Vyriešiť problém by mohla vtipná podložka Laptop Lilo. Je to vlastne elegantný priesvitný nafukovací vankúšik z tepelne odolného materiálu s ergonomickým tvarom, naklonený v 10-stupňovom uhle, ktorý umožňuje pohodlnejšiu prácu aj poležiačky. Špeciálne články umožňujú dobre odvádzať teplý vzduch z notebooku mimo ohrozených zón. Podložka sa dá nafúknuť za dve minútky, takže je to ideálna vecička na prenášanie spolu s laptopom. Stojí 13 libier, i keď momentálne na ňu treba čakať, lebo pre obrovský záujem sa rýchlejšie vypredala, ako tvorcovia z britskej firmy Mustard očakávali.

TREBA NAVŠTÍVIŤ: Týždeň vedy a techniky, kníh aj minerálov
Tento týždeň sa oplatí skočiť do Incheby po duchovnú, intelektuálnu i materiálnu potravu. Od štvrtka sa tam koná knižný veľtrh Bibliotéka, kde sa dá naživo stretnúť veľa zaujímavých ľudí a v predstihu za dobré ceny nakúpiť vianočné darčeky. Vedľa na Pedagogike môžete okuknúť aj odborné knihy, učebnice, slovníky a učebné pomôcky. Od piatku do nedele ku tomu pribudnú ešte aj výstavy minerálov, drahých kameňov a fosílií a tiež hodín a šperkov. V rámci Týždňa vedy a techniky (viac o podujatiach po celom Slovensku na tyzdenvedy.sk) sa tam koná aj niekoľko výstav s názvom Veda pre všetkých (Kvapaliny netradične, Obrázkový vedecký vtip, Ženy vo vede, Biomimetika, Centrá excelentnosti) a po prvýkrát aj výstava veľtrh laboratórnej techniky, služieb a pomôcok testovania, skúšobníctva.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite