Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šárka Ondrišová: Nemôžem hrať blondínku

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Choreografka Šárka Ondrišová práve odpremiérovala vo svojom alternatívnom divadle elledanse nové predstavenie Dlhá noc. V bývalom bitúnku prevádzkuje okrem divadla tanečnú školu, v ktorej aj učí. A keď nepríde upratovačka, tak aj záchody musí niekto umyť.

Udržujem sa
Na javisku už neúčinkujem. Som perfekcionistka a podľa mňa tam patria len ľudia, ktorí robia všetko pre dokonalú fyzickú a psychickú kondíciu, a majú čo ukázať. Už druhý rok robím jogu, najprv som ju nemusela, ale zistila som, že mi robí dobre. Joga je najmä o dychu, toto je navyše joga upravená pre tanečníkov, všetky kĺby sa rozhýbu, svaly sa udržujú v tonuse. Chodievam aj behať, nemám to veľmi rada, ale kardio človek neoklame.

Negližé kupuje muž
Rada si občas niečo kúpim na seba, obzriem topánky, ale ak trávim čas v obchodoch, tak so synmi, tí brutálne rastú, mladému sa cez prázdniny zväčšila noha zo 41 na 46. Vďaka nim mám prehľad o móde, o značkách aj o hudbe. Negližé mi nakupuje muž, aj vysoké opätky. Zo služobky je schopný mi doniesť niečo, čo by som si sama v živote nekúpila, ale vždy sa mi to páči, aj mi to sedí. Kedysi ma to prekvapovalo, ale už sme spolu roky, spoľahnem sa, že nakúpi vždy dobre.

Vypnem
Úplne najradšej oddychujem tak, že ležím. V posteli s knihou, pozriem si dobrý film, len rozmýšľam, ani muziku si nepustím, tej mám v divadle a škole dosť. Teraz, na jeseň, chodíme všetci na gaštany, muž vylezie na strom, striasa ich, my zbierame a pečieme do aleluja. Muž so synmi chodí na ryby, tak pečiem, varím halászlé, klasické recepty. Som rada, keď im chutí, ale nie som tá kuchárka, čo doma aj knedľu a rezance vyrobí. To robí svokra, tá má svoje výsostné pozície, na ktoré nemám ambície útočiť.

Žijem na zemi
Divadlo je druhý domov aj pre našu rodinu. Najmä, keď veľa skúšam a mám voľnú len hodinu, prídu za mnou, aspoň tu sme spolu. Kedysi tu bol bitúnok, prišli sme do plesnivej zatečenej budovy, v noci tu vraj aj strašilo. Veci sa dali na poriadok, keď sme urobili predstavenie Pocta kravám. Zavolali sme sem fengšuistku, pomenila len maličkosti, ale s veľkým účinkom, rozprúdilo sa to tu. Veci fungujú jednoducho a prirodzene, netreba za tým hľadať mágiu. Žijem nohami na zemi, kde ja môžem byť ezoterická pri troch deťoch a pri tejto prevádzke?

Koláče a káva
Sídlime vedľa trhoviska na Miletičke, tam majú všetko, na odpadnutie pre toho, kto má rád jedlo. Mojou neresťou sú sladkosti, dobré koláčiky, a veľa kávy. Som od nej závislá, čo sa mi potvrdilo, keď sme na jar robili očistnú ryžovú diétu. Bez kávy. Dva dni som mala absťák. A medzi kávami si dám ešte čierny čaj.

Som ako papiňák
Nazbiera sa, vyfučí, odíde. Keď raz poviem, čo som mala na mysli, tak už sa neurážam ďalších päť dní, vyčistilo sa, ideme ďalej. Doma nemôžem hrať uplakanú blondínku, oni sú vo väčšine. Mama je mama, má inú funkciu, ako byť uplakaná a uľútostená. Choreografia je mužské povolanie, musím byť presná a jasná, žiadne dohady a domnienky. Mám to asi v sebe, len potom je ťažšie byť ženou, aby muž nemal pocit, že má doma generála. Ale byť väčší generál ako môj muž, už našťastie nejde.

Nezatajím nič
Darmo budem o sebe tvrdiť, že som cudná, keď v predstavení máme veľa sexuálnych narážok. Výpovede na javisku povedia veľa o tom, čo nosím v hlave, o čom rozmýšľam, kam to vedie. Spodné prúdy. Kto ich nemá?
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite