Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popcorn Jura Malíčka

.juraj Malíček .časopis .lifestyle

Tak ja idem znova pozerať tie svoje americké „sračky“. Niežeby som sa nesnažil pozrieť si tie slovenské, naopak, snažil som sa, snažil, azda až priveľmi – a nič. Aj jedna, aj druhá relevantná televízia vyšli s novými projektmi, veľkoryso koncipované ságy, ani exteriérov sa neboja, na obrazovku sa v nich vracajú herci, ktorí sa ešte včera mohli pýšiť tým, že ich herecké umenie nie je hodné televíznej nádenníčiny, a všetko zbytočne.

Vzťahy, exponované emócie, tajomstvá z minulosti, páchajúce škody v prítomnosti, ďalšie vzťahy, vypäté existenciálne situácie, zamiesené na skutočné drámy. Hodina ešte nikdy netrvala tak dlho, vďaka bohu za reklamu, aspoň čosi sa udeje. Pod povrchom sa mi búri Horúca krv, ak toto je métou nových slovenských seriálov, podarilo sa ju naplniť. Námety možno nie sú zlé, neviem, skúšam si predstaviť, čo by s takým čímsi urobili Dietl či Hubač, ale nejde to.
Ale dosť bolo kopania do mŕtvol, hrušky máme za sebou, poďme na jablká. Nová televízna sezóna vypukla globálne a netreba sa báť, že by sme na hrušky zostali odkázaní. A nie že sa nedajú porovnať s jablkami, dajú a treba ich porovnávať, stále ide o ovocie. Jabĺk sa urodilo hojne, už vyzerajú, samozrejme, omnoho drahšie ako hrušky, ale to môže byť aj klam. Lebo sú šikovnejšie nakrútené, tvorivejšie a tak.
Last Resort je nový seriál z produkcie televízie ABC o posádke americkej jadrovej ponorky, ktorá odmietne rozpútať vojnu, uchýli sa na ostrov, založí tam čosi ako štát, s jadrovými zbraňami samozrejme, tie sú na ponorke inventárom, a začne riešiť sprisahanie kdesi na veľmi vysokých miestach bývalej vlasti. A ak to znie teraz príliš bizarne, tak len preto, že možnosti, kam sa nakoniec Last Resort môže dostať, sú obrovské. Prvá epizóda „záhadne“ unikla na internet ešte pred oficiálnym štartom a vyvolala nefalšované nadšenie, takto intenzívne sa naposledy začínal Lost.
Áno, Last Resort je žánrový seriál, teda zdanlivo čosi celkom iné ako tie naše hrušky, avšak základ je rovnaký. Schopnosť okamžite zaujať diváka, pripútať ho, navnadiť. A to sa deje tak, že aspoň v pilote sa vypustí všetka hlušina. Aby sa bolo do čoho zahryznúť. Pod povrchom niet Horúcej krvi.   

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite