Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bitka ako prevencia?

.časopis .týždeň doma

Karol Sendrei (na fotografii spoločne s manželkou) nie je, žiaľ, ojedinelým prípadom. V auguste 2003 si „užil“ svoje aj jelšavský Róm Jaroslav Č.

Karol Sendrei (na fotografii spoločne s manželkou) nie je, žiaľ, ojedinelým prípadom. V auguste 2003 si „užil“ svoje aj jelšavský Róm Jaroslav Č. Podľa jeho tvrdení sa vracal z návštevy, pričom pred domom zakričal na manželku po rómsky, aby počkala, lebo kľúče má on. Vzápätí však zastavilo okoloidúce policajné auto, pričom ho jeden policajt udrel päsťou do hlavy a nasadili mu putá. Na otázku jeho manželky, čo mu to robia, odvrkli: „Keď chceš, aj tebe jednu natankujem.“  Na policajnej stanici mu chytili odzadu hlavu, dvakrát ju udreli o stôl, raz o stenu a následne ho hodili o zem. Tri hodiny bol pripútaný. Potom si dali dole služobné čísla a zavolali náčelníka. Tvrdili mu, že poškodený si sám buchol hlavu o stôl. Napokon prišli aj jeho príbuzní, matka však pri pohľade na krv odpadla. Policajti pred privolaným lekárom utierali krv...
Pozoruhodná je pointa tohto prípadu: policajný Úrad inšpekčnej služby vydal uznesenie o odmietnutí trestného oznámenia, čo namietal Dr. Igboanusi ako právny zástupca poškodeného. Ten sa navyše dozvedel neskoro o jeho výsluchu, pričom hneď žiadal o iný termín. Nevyhoveli mu. Naopak, polícia výsluch Jaroslava Č. vykonala aj bez neho. Výsledok? Poškodený stiahol trestné oznámenie a odvolal aj splnomocnenie Dr. Igboanusovi. Ako mu neskôr potvrdil, urobil tak zo strachu, pod psychickým nátlakom vyšetrovateľa.

.ab
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite