Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Treba analyzovať: Tenisová raketa namiesto trénera
Pozornému oku trénera mohlo všeličo uniknúť, ale špeciálnej tenisovej rakete so systémom Play & Connect francúzskej značky Babolat neunikne nič, pretože sú v nej zabudované senzory, ktoré dokážu počas hry v reálnom čase zasielať informácie do tabletu, mobilu, na sociálne siete či rovno na veľkú výsledkovú tabuľu na kurte. Raketa meria rýchlosť podania, silu každého úderu, rotáciu loptičky a už počas zápasu môže hráč sledovať a analyzovať svoju hru. Senzor v rúčke rakety monitoruje, či ide o forhend, backhand alebo podanie. Všetky informácie sa dajú okamžite vyhodnocovať a porovnávať, hráč na ich základe vie, na čo sa má pri tréningu sústrediť a čo zlepšovať. Sto prototypov už sa testuje, raketa by sa mala dostať na trh v budúcom roku. 
http://www.babolat.com/" \l "/tennis/en_GB/whatshot/684"http://www.babolat.com/#/tennis/en_GB/whatshot/684
Treba signalizovať: Rukavice s blinkermi pre cyklistov
Keď sa vás zima opýta, čo ste robili v lete, môžete odpovedať, že ste zháňali po internete špeciálne rukavice pre bicyklistov Early Winter Night Biking Gloves. Tie slúžia ako blinkery, aby každý šofér jasne rozpoznal váš úmysel odbočiť, a vôbec, aby vás v zimnom šere poriadne videl a nezrazil vás. No a tiež netreba zabúdať, že rukavice slúžia aj na svoj prvotný účel, aby vám nebola zima na ruky. Na prvý pohľad sú to obyčajné štrikované päťprstové rukavice alebo palčiaky, majúce na chrbte ruky malé a nenápadné ledlampičky v tvare šípky. Keď zatnete päsť, lampičky sa rozsvietia. Fungujú každá na jednu plochú mincovú batériu. Momentálne sú vypredané, ale pre šikovné ruky autorka na svojej stránke www.ireneposch.net nakreslila návod, ako si ich zmajstrovať doma. 
http://www.ireneposch.net/index.php?/arttech/early-winter-night-biking-gloves/
Treba šetriť: Praktické skladacie vedro a iné nádoby
Pamätáte sa ešte na skladacie poháriky, ktoré sa kedysi nosili do školy, ale takmer nikto z nich nepil, lebo často sa samy zložili vo chvíli, keď boli plné vody a vôbec, neboli veľmi vodotesné? Dodnes sa vyrábajú a predávajú, majú svoje vylepšenia, ale skutočným vyšším stupňom je skladacie a rozkladacie vedro zo silikónu Pack-Away Bucket. Určené je pre tých, ktorí šetria miestom v malom byte, karavane či na lodi, a vedro potrebujú použiť len z času na čas. Ľahko sa udržiava v čistote, dostať ho v šiestich sýtych farbách, je zdravotne neškodné a vydrží extrémne vysoké aj nízke teploty. Výrobca má okrem vedier v ponuke aj silikónové skladacie poháriky, lavóre, lieviky, dózy na jedlo a dokonca čajník. Hrniec na varenie bude v ponuke čoskoro. 
 HYPERLINK "http://wackypracticals.com/pack-away-bucket"http://wackypracticals.com/pack-away-bucket
Treba sa roztrhať: Ochotníci, majstri, letci i poľovníci pozývajú 
Na koniec leta je naplánovaných toľko zaujímavých podujatí, že človek s nevyhranenými záujmami by sa mohol aj roztrhať, aby to všetko pobehal. V Martine budú súťažiť najlepšie slovenské amatérske divadelné súbory na Scénickej žatve, v bratislavskom Starom Meste viac ako 100 ľudových výrobcov a remeselníkov spolu s rôznymi umelcami bude oslavovať Dni majstrov ÚĽUV-u, na Letisku Sliač sa uskutočnia Medzinárodné letecké dni SIAF 2012. No a poľovníci budú v neskorobarokovom kaštieli vo Svätom Antone svätiť svojho patróna svätého Huberta. Okrem Hubertovej jazdy, predaja poľovníckych potrieb a inej zábavy sú súčasťou osláv súťaže vo vábení jeleňov i ostatnej zveri, v streľbe z historických zbraní, o najdlhšiu a najkrajšiu bradu, v hádzaní flinty do žita a pod.
http://www.msa.sk/kalendarium/dni-svateho-huberta.html
www.siaf.sk
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite