Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA BYŤ BOND: Manžetové gombíky s USB a wi-fi
Je to už 50 rokov, čo sa gentlemani mohli len závistlivo pozerať na všetky tie technologické vymoženosti vyrobené pre Jamesa Bonda. Čakanie na premiéru ďalšieho filmu s agentom 007 si teraz môžu spríjemniť elegantnými manžetovými gombíkmi, ktoré ako keby vypadli z bondovky. V jednom sa skrýva 2 GB USB kľúč, na dokumenty, bez ktorých sa nezaobídu ani na plese v opere, v druhom gombíku je zase mini router, ktorý dokáže vytvoriť wi-fi hotspot pre smartfón, tablet či iné bezdrôtové zariadenie, takže tie dôležité dokumenty môžu okamžite odoslať. Súčasťou balíka je softvér na zinštalovanie routera, kompatibilného s Windows, Linux aj iOS. No ale videli ste už niekedy Bonda, že by niečo najprv inštaloval, alebo zisťoval, či má kompatibilný softvér?  

TREBA SA VYSPAŤ: Matrac pre teplomilného a zimomravú
Ak zdieľate posteľ s osobou, ktorá má celom iné predstavy o tom, čo je zima a čo teplo, určite neustále riešite, či sa bude vetrať, púšťať klíma alebo vykurovať. Ani kompromisy nepomáhajú, vždy jeden mrzne viac, ako mu je milé, a druhý sa zas trochu potí. Záchranou pre takéto rozdielne páry je matrac ChiliPad, ktorý je vybavený systémom hadičiek s vodou. Jeho teplotu od 8 do 48 stupňov Celzia si môžete po jednom stupni regulovať diaľkovým ovládačom a vďaka termostatu ju udržať rovnakú po celú noc. Dvojitý matrac Dual-zone ChiliPads má dve oddelené sústavy hadičiek, takže na každej strane postele, môžete mať odlišnú teplotu. Podľa veľkosti sa cena matracov pohybuje od 399 do 999 dolárov. Už len si nepomýliť strany.

TREBA SCHUDNÚŤ: Parfum na štíhlu líniu
Parížka značka voňaviek Robertet vytvorila voňavku Prends-moi, ktorá by mala pomáhať svojim nostiteľkám chudnúť. Jej vôňa obsahuje chemikálie, ktoré údajne spôsobujú pocit radosti a pohody, čím sa znižuje stres a nutkavá potreba zaháňať ho jedením. Hlavnou zložkou parfumu je beta-prolin, ktorá pri reakcii s pokožkou uvoľňuje beta-endorfíny, ktoré navodzujú v tele príjemné pocity. Kofeín, karnitín a extrakt zo spiruly, by zas mali aktivovať enzýmy napomáhajúce spaľovaniu tukov. Výrobca odporúča, aby si dámy nanášali parfum na miesta, kde chcú schudnúť najviac. Odborníci síce účinnosť parfumu nepotvrdili, výrobca však tvrdí, že 75% testovaných dám potvrdilo, že potrebu rýchlo niečo zjesť sa u nich znížila. Aha, a ak by parfum chcel niekto použiť len na voňavkovanie, tak je to zmes bergamotu, jazmínu, ylang-ylang a a ľalií.

TREBA DOŽAŤ: Agrokino a Traktorparáda na Agrokompexe Nitra
Agrokomplex, vlajková výstava nitrianskeho výstaviska, pripravila tento rok okrem osvedčených poľnohospodárskych a potravinárskych expozícií, sprievodných podujatí a trhov aj zopár noviniek. Agrokino s filmami z archívu SFÚ ponúkne konfrontáciu moderného poľnohospodárstva s históriou. V rámci Dní poľa bude možné vidieť spracovanie pôdy (sejba, orba, kultivácia, postrekovanie, hnojenie), zber kukurice na siláž, či ukážky nových navigačných systémov. Novinkou je i projekt 3D Slovensko so stručným prierezom poľnohospodárstva a poľovníctva. Slovenské poľnohospodárske múzeum by malo návštevníkov prekvapiť Traktorparádou, senobraním a výstavou Modely poľnohospodárskych strojov z minulosti. Nebudú chýbať ani preteky v kosení lúk ručnými kosami, ochutnávka tradičnej meltovej kávy, či ukážky pečenia v klasickej peci. Medzi tým všetkým sa môžete povoziť na historickom vláčiku Nitrianskej poľnej železnice.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite