Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA SURFOVAŤ: Aj pri cvičení v posilňovni
Posilňovanie a cvičenie na rôznych stacionárnych bicykloch, bežiacich pásoch a iných zariadeniach v posilňovni zaberie vždy veľa času. Zatiaľčo telo zaberá, mozog vypína. Pre tých, čo považujú tento čas za neužitočne zabitý a nechce sa im len tak meditovať, obzerať cudzie zadky, či sledovať televíziu, je tu konečne praktická pomôcka – SurfSelf, polička na surfovanie. Ide o skladací stojan na notebook z odolného plastu, ktorý sa dá jednoducho nylonovými popruhmi a sponami upevniť na rôzne konzoly cvičebných strojov. Popruhmi a suchým zipsom udrží bezpečne na mieste váš počítač, tablet či DVD prehrávač, takže sa môžete venovať práci, komunikácii či zábave podľa vlastného výberu. Už len zohnať vodotesný počítač a môžete surfovať na internete aj pri surfovaní na vode.

TREBA PRAŤ: Bez vody a prášku
Každé vylepšenie práčky zatiaľ len šetrilo vodu, energiu, prášok, prípadne znižovalo hluk, otrasy, čas prania. Francúzsky dizajnér Elie Ahovi, ktorý sa narodil v Togu, sa na pranie pozrel cez Einsteinov výrok o tom, že všetko by malo byť také jednoduché, ako je len možné, ale nie jednoduchšie. Pre futuristický projekt firmy Elektrolux prišiel s konceptom Orbitu, práčky, ktorá čistí oblečenie pevným kysličníkom uhličitým zvaným tiež suchý ľad. Pranie v roku 2050 by teda malo byť bez vody, práškov a aviváží, v zariadení, kde bubon levituje v tekutom dusíku. Stačí sa pár minút pokochať a oblečenie je čisté. Čistenie pomocou suchého ľadu je dnes už známa technológia, inak je však koncept Orbitu zatiaľ skôr pekným dizajnérskym cvičením, ktoré potrebuje ešte veľa práce a analýz.

TREBA VYŠÍVAŤ: Obal na iPhone
Hovoriť o produktoch jabĺčkovej firmy, že inšpirujú mnohých tvorcov k ďalším kreatívnym nápadom, je nosenie dreva do lesa. Denne vzniká množstvo užitočných aj celkom šialených aplikácií, hier, obalov a prídavných zariadení pre ich telefóny aj tablety. Tento týždeň by sa mal začať predávať aj vtipný plastový obal na iPhone 4 a 4S, ktorého dierkovaná štruktúra je ako vyšívacie plátno a na to si môže jeho majiteľ tvorivo povyšívať vlastný vzor krížikovou výšivkou. Leese Design Cross Stitch iPhone Case v bielej, oranžovej a zelenej farbe sa dodáva aj s bavlnkami. Predajca nabáda vyšívačov k tvorivosti, my nabádame načrieť do tradičných vzorov z okolia Senice, Nového Mesta nad Váhom, Púchova, Krupiny, Modrého Kameňa, Horehronia a východného Slovenska, pre ktoré je krížiková výšivka charakteristická.
 
TREBA SLÁVIŤ: Patróna kuchárov a cukrárov
Už šiesty raz sa túto sobotu v Bratislave na Hlavnom námestí bude vzdávať hold svätému Vavrincovi, patrónovi kuchárov a cukrárov. Podujatie pod záštitou Bratislavského klubu kuchárov a cukrárov SZKC ponúka oslavu, na ktorej majstri týchto chutných remesiel budú verejnosti predvádzať svoje umenie. Po ich slávnostnom sprievode, nástupe a prezentáciách začína o pol jednej verejná degustácia čerstvo pripravených pokrmov, ako je napríklad grilované a rôzne tvarované hydinové mäso, delikatesy z rybacieho mäsa, grilovaná zelenina, strapačky, čokoláda, zákusky a ďalšie prekvapenia, ktoré pripravia kuchári sponzorských firiem. Súčasťou programu je aj prezentácia cesnaku, ktorý je marinovaný v repkovom oleji a údajne nezanecháva nepríjemný zápach v ústach a nezaťažuje žalúdok. Je to ešte vôbec cesnak?
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite