Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.do pozornosti

.časopis .hudba

HUDBA CHICK COREA, FESTIVAL Z OKRAJA DO STREDU, HUDBA DE LA SOUL...

HUDBA CHICK COREA, FESTIVAL Z OKRAJA DO STREDU, HUDBA DE LA SOUL...

HUDBA CHICK COREA

UTOROK 23. OKTÓBER
Bratislavské jazzové dni tento rok vyvrcholia samostatným koncertom fenomenálneho amerického klaviristu a skladateľa Chicka Coreu. Tento muž, ktorý začínal v šesťdesiatych rokoch u Milesa Davisa, patrí medzi najlepších a najznámejších džezmenov. Hrával v rôznych zoskupeniach rôzne štýly, získal desaťkrát Grammy v džezových kategóriách a je autorom mnohých džezových štandardov. Na výnimočnom koncerte v bratislavskom PKO vystúpi sám ako sólový klavirista.

FESTIVAL Z OKRAJA DO STREDU
UTOROK – PIATOK 23. – 25. OKTÓBER
Na viacerých miestach Banskej Bystrice a Banskej Štiavnice sa bude konať tretí ročník medzinárodného festivalu arteterapie Z okraja do stredu, ktorý organizuje Divadlo z pasáže. V rôznych sálach sa budú hrať divadelné predstavenia, premietať filmy a organizovať konferencie, výstavy a workshopy. Okrem hosťovského DZP, ktoré zahrá predstavenia Podeľ sa o krásu, Nebíčko a Robinson, vystúpia aj ďalšie divadelné spoločnosti zo Slovenska, Česka, Belgicka, Poľska a Peru.

HUDBA DE LA SOUL
PIATOK 26. OKTÓBER
Americká hip-hopová formácia De la soul sa v rámci európskeho turné predstaví aj slovenským fanúšikom v bratislavskom PKO. Klasici tohoto žánru chystajú dvojhodinový koncert, v ktorého rámci určite odznejú aj ich hity Ring, Ring, Ring, Me Myself And I, The  Magic Number, Breakadown, Ego Trippin´, či All Good... Ako predkrm je na pláne celých 90  minút kvalitného slovenského rapu – ADK, Mater, Nenapravitelné decko, Rendezska.sk a dídžej David zo Senca.

TANEC LABUŤKO
PIATOK – SOBOTA 25 – 26. OKTÓBER
V bratislavskom Divadle L+S bude mať premiéru multižánrový projekt Slovenského divadla tanca s názvom Labuťko. Scenár a libreto napísali Peter Pavlac a Ján Ďurovčík, hudbu P. I. Čajkovskij a Anton Popovič, scénu a kostýmy navrhol Martin Černý a choreografia a réžia je dielom Jána Ďurovčíka. Dve činoherné postavy (Marián Geišberg, Nela Pocisková) a dvaja tanečníci (Marianna Paulíková, Ján Špoták) odohrajú drámu inšpirovanú Labutím jazerom aj v ďalších slovenských mestách.

KINO UNESENÝ
Napínavá filmová novinka sa zaoberá politikou americkej vlády týkajúcej sa tzv. „mimoriadneho vydávania podozrivých“ - globálneho tajného systému prepravy, väznenia a vypočúvania, ktorý využíva CIA po útokoch z 11. septembra 2001. Hviezdne obsadenie a horúca a kontroverzná téma priamo zo života, podaná inak ako čierno-bielo môžu byť dobrým dôvodom zájsť si do kina.
Rendition (USA/JAR, 2007)
Réžia: Gavin Hood. Hrajú: Reese Whitherspoon, Jake Gylenhaal, Meryl Streep

KINO PREBUDENIE TMY
Will je trinásťročný chlapec, ktorý prežíva úplne normálne problémy spojené s dospievaním. Jedného dňa však zistí, že začína nadobúdať nadprirodzené schopnosti. Na tajnom stretnutí sa dozvie, že je najmladším rytierom svetla, ktorý musí čeliť tme v odvekom súboji dobra a zla. S pomocou nových priateľov a ochrancov sa púšťa do boja o záchranu sveta proti tajomnému jazdcovi a jeho prisluhovačom.
The Dark Is Rising (USA, 2007)
Réžia: David L. Cunningham. Hrajú: Alexander Ludwig, Christopher Eccleston

DISKUSIA LAMPA
ŠTVRTOK 25. OKTÓBER, 19.00
 Po letnej prestávke pokračuje náš časopis s verejnou diskusiou v priestoroch klubu A4 (bývalé Véčko) na Námestí SNP v Bratislave. O globálnom otepľovaní budú polemizovať jasní zástancovia aj presvedčení skeptici z radov klimatológov, hydrológov a médií. Diskusia sa koná v rámci festivalu Ekotopfilm, ktorého je .týždeň partnerom. Celú diskusiu vrátane otázok divákov zaznamenáme a bude k dispozícii na internetovej stránke .týždňa aj na DVD.

.vladimír Potančok
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite