Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tri dni v .týždni

.ľudmila Jozefáková .časopis .hudba

Ako zmeniť a zlepšiť mediálne partnerstvo .týždňa s festivalom Bažant Pohoda? Čo urobiť inak a po novom?

Nakoniec, spojenie „po novom“ je najlepší výraz pre tohtoročnú prítomnosť .týždňa ako hlavného mediálneho partnera na Pohode. Popri tradičnom „pohodovom špeciáli" a účasti na programe Pohody sa .týždeň prezentoval nabitým programom vo vlastnom stane, prvýkrát takmer celá redakcia na krátky čas opustila svoju domovskú adresu a vymenila ju za open air redakciu na lúke, kde sa v pote a tropických teplotách písali reportáže, nakrúcali a strihali videá a horúčavy osviežovalo len niekoľko chabých ventilátorov. A prvýkrát sa návštevníci Pohody mohli neformálne stretnúť a porozprávať s redaktormi.

.fenomén Mojžiš
Prednášky Martina Mojžiša nebolo treba nijako špeciálne predstavovať. Jeho funclub naplnil stan už dlho pred samotným začiatkom, takže sme už nevedeli priestor nijako špeciálne upraviť. Prosím vás, môžete sa na chvíľku postaviť? Potrebujeme sem dať ešte jednu lavicu,“  snažili sme sa vyplniť každé voľné miesto v stane a preniesť všetko na sedenie zo slnka do tieňa. Martin zaujal prvou vetou a napriek omračujúcemu teplu sa stanom otriasal každú chvíľu smiech. Neprístupné zákony fyziky sa v jeho slovách stávali príťažlivé pre všetkých, asi tak ako keď Egon Bondy opísal nudné dejiny filozofie, ktoré sa v jeho podaní čítali ako bestseller. Verím, že aj Martinove prednášky sa čoskoro dočkajú knižného vydania. .handzuš a Graňák
Na ľade sú Michal Handzuš a Dominik Graňák majstri. V stolovom hokeji ich však porazili návštevníci, ktorí sa už od rána chodili pýtať, kedy sa začne turnaj proti hokejistom a šéfredaktorovi .týždňa a či sa už dá registrovať. Marcel Merčiak bol pri tom a všetko patrične komentoval okolostojacim, ktorí na hokejové stoly nemohli dovidieť. Naše kamery však všetko zaznamenali a videá z turnaja, ako aj z celej Pohody si môžete porieť na stránke pohoda.tyzden.sk.

.dorotkina misia
Dorota Nvotová spolupracuje s .týždňom od jeho začiatku, čo je už pekných deväť rokov. Jej stĺpčeky dokonale mapujú jej život a kto ich číta, vie, že žije v Nepále, kde vodí turistov do Himalájí, pomáha v sirotinci a škole Happy Home a najnovšie s nepálskymi rockermi nahrala album (v súčasnosti je s nimi na slovenskom turné). V stane .týždňa, ktorý, keby nemal jednu stranu otvorenú, tak by určite „praskal vo švíkoch" Fulmaya (ako Dorotku volajú v Nepále) rozrozprávala o svojom živote, o hudbe, ľuďoch, o tom, čo ju štve aj teší. Rozprávala, ako vždy, priamo a bez ohľadu na akékoľvek spoločenské konvencie. Až tak, že na niektorých tvárach, najmä starších, zodpovedných ženušiek, bolo miestami vidieť zdesenie či odmietanie.

.lepšia ako fejsbúk
Podobne ako všetci ľudia, ktorí boli na Pohode za niečo zodpovední, ani ja som si festival „neužila" tak ako iní návštevníci. Nevidela som headlinerov, na žiadnom koncerte som nebola od začiatku do konca, nepopíjala som pivo s kamarátmi na tráve. Ale aj ten krátky čas, čo som prežila mimo nášho stanu, som stretala ľudí, ktorých som dlhé roky nevidela a nemohla by som ich stretnúť asi nikde inde, iba tu na Pohode. Toto je lepšie ako fejsbúk! žasla som zakaždým. Stretla som množstvo zabudnutých známych a vďaka Lou Reedovi, Orbitalu a Public Enemy som sa s rovesníkmi preniesla do začiatku deväťdesiatych rokov, keď som tieto mená objavovala. A uvedomila som si ich diaľku, keď som videla na pódiu odredovaných enemáckych štyridsiatnikov hrať odrhovačku 911 is a Joke a spomenula som si na obal magnetofónovej pásky, kde s nebezpečným a výhražným výrazom v tvári, s veľkými okuliarmi a hodinami okolo krku, stojí tenký vystrihaný tínedžer topiaci sa v obrovskcýh nohaviciach.
Ďakujem ešte Romanovi a Mati, že mi ponúkli lievik a bandasku a vtipne vysvetlili, že keď sa v karavane minie voda, nie je potrebné kúpiť nový karavan. A odnášam si ešte jedno úžasné zistenie: ranná ľadová sprcha je to najlepšie, čo vám po neprespatej noci rezonujúci karavan, stojaci hneď vedľa tanečného stageu, môže ponúknuť.  
Sme radi, že sme na Pohode mohli byť. Ďakujeme, že ste nám prostredníctvom ankety zanechali veľa nápadov a návrhov, ako časopis .týždeň ďalej rozvíjať. Mnohé z nich si berieme k srdcu a objavia sa na stránkách časopisu alebo na internetovej stránke .týždňa. A ak nie, napíšte nám opäť do redakcie a príďte nám to povedať do stanu .týždňa aj budúci rok. Tešíme sa na vás. Nech žije Pohoda 2013!
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite