Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA SI UKUCHTIŤ: Prístroj na výrobu domácej kozmetiky
Zdá sa, že výrobcom domácich prístrojov už došli nápady, s čím ešte by sa dalo gazdinkám pomôcť v domácnosti, a tak sa pustili do ďalšej neobjavenej komodity – do svojpomocnej výroby domácich kozmetických prípravkov. Naturalis je prístroj, ktorý pre nemeckú Rowentu vytvorilo parížske EliumStudio spolu s expertmi na starostlivosť o pleť. Dokáže pripraviť produkty na ošetrovanie a skrášľovanie pleti, ako sú balzamy na ústa, krémy na ruky, pleťové masky a podobne. Naturalis má dva programy, studený, na výrobu masiek a peelingov, a horúci, na výrobu krémov, mliek a balzamov. Predáva sa zatiaľ iba vo Francúzsku za 200 eur aj spolu s knihou receptúr, ktorá pomôže gazdinkám pripraviť si z domácich surovín prírodné produkty.

TREBA NALIEVAŤ: Pivo pre psy
Zdá sa, že ani milovníci piva už nevedia, čo od dobroty. A tak tu máme ochutené pivo pre psy. Našťastie, s pivom to veľa spoločného nemá, nie je alkoholické a ani sýtené, neobsahuje ani chmeľ, lebo to všetko psom veľmi škodí a my vás vystríhame pred tým, nalievať vlastného psa skutočným pivom. Ak mu chcete dopriať pivo, dajte mu z Ameriky doviezť Bowser Beer od minesotskej spoločnosti 3 Busy Dog, ktorá ho z lásky ku psom vymyslela, vyrába a cez internet aj predáva. Pivo je ochutené kuracími a bravčovými príchuťami a majiteľ psíka môže svojmu miláčikovi objednať personalizované balenie aj nálepky s jeho fotkami, a to na rôzne špeciálne príležitosti, napríklad narodeninovú oslavu (psiu), svadbu (asi majiteľovu) či len tak na bežný deň (oboch).

TREBA NAFUKOVAŤ: Nafukovací obväz namiesto dlahy
Niektoré vynálezy sú, na rozdiel od psieho piva či výrobníka kozmetiky, aj skutočne užitočné a pritom ide o jednoduché nápady. Napríklad Multiprotector od japonskej firmy Kinoshita Kogyo, ktorý dokáže stabilizovať zlomenú či poškodenú časť tela jednoduchým nafúknutím cez trubičku. Nafukovací obväz sa ovinie okolo rany či zlomeniny a ktokoľvek ho nafúkne do potrebnej veľkosti a tvrdosti obyčajnou slamkou, takže dokáže nielen stabilizovať zlomeninu, ale aj zastaviť krvácanie, kým príde sanitka či kým zranený dorazí na pohotovosť. V prípade, že nie je potrebné nič vážne ošetrovať, dá sa použiť aj ako vankúš či plávacie rukávky. Multiprotektor má výrobné meno Air Gibbs Suiha a jeho cena sa pohybuje podľa veľkosti od 47 do 65 dolárov.

TREBA SA KOCHAŤ: Víno a levanduľa v Pezinku
Ak chcete vidieť pri viniči kvitnúť nádhernú sýtofialovú levanduľu a zároveň koštovať kvalitné vínko, nemusíte toto leto cestovať do Provensálska. Nad Pezinkom v lokalite Stará hora je unikátny vinohrad, kde sa prekvapivo darí levanduli i ďalšej mediteránskej flóre. V sobotu od jedenástej doobeda do deviatej večer vás tam pustia nadýchať sa úchvatnej vône v rámci nového komorného podujatia Víno a Levanduľa. Podujatie vzniklo na želanie návštevníkov minuloročného Dňa otvorených viníc, keď všetci ľutovali, že levanduľa v septembri už odkvitla. Pod vinohradom v areáli Rozálka sa bude prezentovať zo dvadsať vinárov z Pezinského vinohradníckeho rajónu. V ponuke bude tradičná keramika a nebude tu chýbať guľáš, fyzulnačka a grilované špeciality. Za vstupné 5 eur vyfasujete pohár, mapku a 10 degustačných lístkov.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite