Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA SI CHRÁNIŤ: Sluch a štuple do uší
Nech už sa vyberiete v tomto týždni na Pohodu, na Detvu alebo s veselou partičkou na dovolenku, dobre vám radíme, pribaľte si štuple do uší. Oceníte to nielen vo chvíli, keď sa budete márne snažiť zaspať, pokiaľ vaše okolie bude mať na trávenie nočného pokoja iný názor, ale často aj počas dňa v blízkosti príliš hlučnej hudobnej produkcie či osoby. Maličké penové štuplíky za pár centov (cca 15) budú mať zrazu cenu zlata. Podnikavejšie či záchranárske povahy môžu nakupovať vo veľkom, balenie 500 kusov stojí do 50 eur. Kto by si z toho plánoval urobiť aj väčšiu živnosť, na stránke s ochrannými pomôckami sme našli aj dávkovač s vymeniteľnými zásobníkmi, ktorým si adekvátne množstvo štupľov vytvoríte podľa požiadaviek trhu.

TREBA SI OHRIEVAŤ: Obedár a parný zohrievač
Na festival ani na dovolenku si asi jedlo v obedári trepať nebudete, ak ste však začali so zdravou stravou a v okolitých reštauráciách nevaria podľa zásad vášho stravovacieho guru, možno by ste ocenili obedár s parným ohrievačom Bento od newyorskej dizajnérskej firmy Vim&Vigor. Bento umožňuje stravníkom ohriať či uvariť si svoj obed v práci zdravo, nie v nezdravej a ešte k tomu zväčša aj kolegami poriadne zasvinenej mikrovlnke. Obedár má tri poschodia, dolu, najbližšie k teplu, sá dáva jedlo, ktoré potrebuje poriadne povariť, napríklad mäso, najvyššie sa môže umiestniť zelenina. Obedár stačí zastrčiť do variacej časti a nastaviť čas, keď má byť jedlo hotové na konzumáciu. Žiaľ, Bento je zatiaľ iba koncept, výrobca sa ešte len hľadá.

TREBA SA KORČUĽOVAŤ: Korčule na elektrický pohon
Na nejednom festivale či v dovolenkovej destinácii vzdialenej od centra by človek ocenil mať na nohách aj obyčajné korčule na ľudský pohon, ale dá sa to už aj inak, pohodlnejšie. Korčule spnKIX sú motorizované, každá jedna má 80-wattový motor, ktorý dokáže vyvinúť rýchlosť takmer 13 km/h. Rýchlosť sa ovláda diaľkovým ovládačom, ten ich dokáže aj jemne a plynulo zastaviť. Lítiovo-iontová batéria vydrží len 40 minút, ale tých deväť kilometrov, čo zatiaľ stihne najazdiť, by nejeden unavený pútnik prijal. Žiaľ, potom si treba dať pauzu a batérie na päť hodín do nabíjačky. Korčule sa dajú nasadiť na hocaké tenisky, sú však určené len pre korčuliarov nad 16 rokov a aj ich cena okruh používateľov mierne okreše, pár stojí 700 dolárov.

TREBA SA ORIENTOVAŤ: Juniorské majstrovstvá sveta v orientačnom behu
Vedeli ste, že orientačný beh má na Slovensku už 80-ročnú tradíciu a od 7. do 14. júla bude v Košiciach hostiť juniorských majstrov sveta v orientačnom behu? Podujatia sa zúčastní viac ako 400 športovcov z 39 krajín sveta. Napriek tomu, že ide o typický lesný šport, pri ktorom sa pretekár snaží dostať v čo najkratšom čase kontrolnými stanoviskami len pomocou mapy, buzoly a opisu, najlepších juniorov uvidia návštevníci bojovať aj v centre Košíc počas úvodnej disciplíny šampionátu v orientačnom šprinte. Aj sami si budú mocť vyskúšať čaro tohto športu na sprievodnom podujatí VCS/Karst cup. Od ďalšieho pondelka už budú súťažiaci bežať cez Silickú planinu, 13. júla sa preteky končia štafetami v Jahodnej.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite