Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pavol Frešo: Viem absolútne presne, koľko meškám

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Predseda SDKÚ-DS, poslanec a bratislavský župan Pavol Frešo, má zo všetkej práce, ktorú dnes robí, najradšej tú časť, keď sa môže stretávať s ľuďmi v teréne. Na druhej strane najviac nenávidí, keď sa vedú plané reči.

Mýlil som sa
Nebudem vás nudiť tým, že si neviem spomenúť na žiadnu svoju neresť, iba že som workoholik. Párkrát som sa pomýlil v predpokladoch a veľmi veľakrát som si myslel, že môj názor je lepší ako kolegov. Teraz si na to dávam pozor, zámerne sa obklopujem ľuďmi, ktorí sú veľmi kritickí, sú odo mňa povahovo odlišní a najmä lepší. Pýtam sa najprv na ich názor, zbieram ich skúsenosti, inšpirujem sa nimi, učím sa.

Oddychujem s deťmi
To ma najviac mrzí, že nemám viac času byť so svojimi tromi deťmi. Keď nerobím, najradšej som s nimi, ideme sa bicyklovať, alebo len za roh na pizzu, využívam každú možnosť rozprávať sa, čo ich trápi, čím žijú, aj keď ich len veziem do školy.

Rád poradím
Dnes už len rekreačne bicyklujem, plávam, naučil som sa od kamaráta tai-či. V mladosti som robil karate, dotiahol som to po zelený pás, na ten mám potvrdenie, podpísané Ferom Šebejom, ale pre chrbticu som to musel pomerne skoro nechať. Zato dnes viem všetko o problémoch s chrbticou a každému rád poradím, ako sa ich rýchlo zbaviť. Chce to len dobrého neurológa, správnu kombináciu liekov a cvikov. Treba vyskúšať viac škôl, neobmedziť sa, povedzme, len na jogu, a nájsť si tie cviky, ktoré človeku vyhovujú.

Nemeriam sa
Nenakupujem si špeciálnu športovú výbavu, ale bicykel mám kvalitný, Meridu, musel byť vzhľadom k postave na mieru. Má konštrukciu, ktorá ma unesie, a je pre mňa dostatočne veľký. Či som v parlamente najvyšší? Meriam 197 cm, neviem, či je tam niekto vyšší, nepomeriavali sme sa, azda kolega Jozef Mikuš. To, ako vyzerám, nie je tým, že by som bol gurmán, ani sa nijako extra neprejedám, môže za to len veľmi nepravidelná životospráva. Nárazovo aj fajčím, nepotrebujem si hneď ráno zapáliť, takže závislý od toho nie som, ale rád fajčím pri práci. Cigary nie, to trvá na mňa príliš dlho.

Študujem sériovo
V živote som sa už venoval všeličomu, vždy sa snažím naučiť sa o tom všetko, naštudovať si z kníh, na internete. Keď ma to prestane baviť, nájdem si niečo iné. Úplne prvý kurz som si urobil z psychológie, venoval som sa tomu niekoľko rokov, zaujímalo ma to, lebo sa tým zaoberá moja žena. Istý čas som sa venoval športovej streľbe, chodil som na strelnicu, urobil som všetko potrebné pre získanie zbrojného pasu. Potom som presedlal na fotografovanie, tak som si kúpil canon, dobré objektívy, našiel som si stránky, ktoré sa tomu venovali, naučil som sa, ako sa v počítači dorobí dobrá fotka.

Meškám presne
Som človek z IT, rád používam všetky nové technológie a nové aplikácie a nútim do toho aj svojich kolegov, ktorí z toho nie sú vždy veľmi šťastní. A potrpím si na presné hodinky. Kolegovia sa mi smejú, že viem vždy absolútne presne, koľko meškám.

Kto som?
Na knihy momentálne nemám čas, ale ak chcete vedieť, kto som, čo ma formovalo, prečítajte si napríklad knihy ako Katova pieseň alebo Bod zlomu. A pozrite si môj obľúbený film. Ktorý? Vrtieť psom, čo iné? (Smiech.)
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite