Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA INHALOVAŤ: A bleskovo sa opiť aj vytriezvieť.
Ak patríte k ľuďom, ktorí si občas potrebujú vypiť len preto, aby rýchlo uvoľnili nahromadený stres, ale neradi by ste sa preto dopracovali k alkoholizmu a prišli na mizinu, možno sa našlo pre vašu pečienku elegantnejšie riešenie. Alkoholický inhalátor Wahh Quantum Sensations je dielom známeho dizajnéra Philippa Starcka a vedca Davida Edwardsa, ktorý pôvodne vyvinul inhalátor na neškodné aplikovanie liekov a rozvinul ho komerčne v aerosolových rozprašovačoch AeroShot na ihnalovanie kofeínu či čokolády. Stačí kvapka alkoholu, presnejšie 0,075 ml a dostaví sa efekt, ako po vypití poldecáka. a po chvíli odoznie. Z jedného poldeci tak môžete mať stovky rýchlych uvoľnení. Cena jedného krásne vydizajnovaného inhalátora má byť v Európe okolo 20 eur, každá kapsula obsahuje 21 streknutí.

TREBA SA BICYKLOVAŤ: Zasadačka, telocvičňa a dobíjačka v jednom
V nedeľu je Európsky deň bicyklov a ak nie ste na bicyklovanie po krajine, alebo sa bicyklovania neviete vzdať ani na porade, možno vás zaujme belgická novinka We-Bike. Ľudská energia vynaložená pri bicyklovaní a premenená do elektriny nie je už nič nové. We-Bike tento koncept prenáša do prostredia, kde sa stretávajú ľudia na poradách či len tak na pokec. Je to vlastne kompletná zasadačka či malý bar, stôl aj stoličky s pedálmi, ako káže eko-duch doby, vyrobená z odpadových materiálov. Pohodlne sa usadíte, pripojíte laptop alebo mobil, ktorý potrebujete dobíjať, a zaberiete do pedálov. Na displeji uvidíte, koľko energie už ste do zásoby vyrobili a kedy na to zase treba šliapnuť. Na požiadanie výrobca zabuduje aj wi-fi.

TREBA SVIETIŤ: Poslednou kúpenou lampou
Pred týždňom sa skončil v New Yorku Týždeň dizajnu, na ktorom bolo predstavených množstvo pozoruhodných nápadov a výrobkov. Napríklad stolová lampa CSYS LED od dizajnéra Jake Dysona, ktorý sľubuje, že toto bude posledná, ktorú si v živote budete musieť kúpiť. Jej žiarovky vydržia svietiť 37 aj viac rokov. Problémom životnosti doterajších LED lámp je prehrievanie. Nová SCYS LED má žiarovky umiestnené v dlhej medenej rúrke v ramene lampy. V rúrke sa vo vákuu nachádza kvapka tekutiny, ktorá sa pri prehriatí vzdiali od žiarovky na druhý koniec rúrky a ako chladne, vracia sa naspäť. Aj dizajn lampy je veľmi elegantný a jednoduchý, pripomína výzorom aj konštrukčným riešením žeriav, dá sa jednoducho nastaviť do mnohých polôh, výšok a stupňov dokola.

TREBA OSLAVOVAŤ: Medzinárodný deň detí
Deti budú mať v piatok svoj sviatok a kam sa len obzriete, všade pre nich organizujú samé akcie. Obchodné domy, stravovacie zariadenia aj cestovné kancelárie ponúkajú špeciálne detské zľavy, miestne kultúrne a detské centrá, divadlá a kultúrne ustanovizne organizujú všakovaké podujatia od piatku až do nedele. V Bratislave sa môžu deti tešiť napríklad na predstavenia bábkového divadla v parku oproti BBD, na sobotu v zoo či na folklór v areáli SĽUK-u v Rusovciach. Čiernobalocká železnica sa zmení na rozprávkový detský vlak, okolie kúpeľov Sliač, Brezna, Počúvadla, Zvolenskej Slatiny, Králiky sa stane rozprávkovým lesom, vo Svätom Antone budú rozprávkové predstavenia i sci-fi šou, na Spišskom hrade sa objavia rozprávkové ozruty a aj ďalšie slovenské hrady a zámky privítajú deti s otvorenými bránami.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite