Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stále si tu

.časopis .nekrológ

V utorok, 22. mája nás úplne nepripravených zastihla šokujúca správa: zomrela výtvarníčka, hudobníčka a priateľka mnohých z nás, Bety K. Majerníková.

Bety pochádzala so známej výtvarníckej rodiny – starý otec bol známy sochár Alexander Trizuljak – a preto jej talent a inklinácia k výtvarnému umeniu neboli prekvapivé. Vyštudovala VŠVU v ateliéri Karola Weisslechnera Kov a šperk. Šperku sa celý život veľmi úspešne venovala – nielen ako umelkyňa, ale aj ako pedagogička, pričom vystavovala aj učila doma aj v zahraničí.
Okrem výtvarného talentu bola Bety obdarovaná výrazným, krásne zafarbeným, jemne zatiahnutým hlasom. Zďaleka však nešlo len o hlas. Skupina Noisecut, v ktorej – najprv ako Bet-maj Sepja, neskôr pod vlastným menom – spievala, bola výrazným zjavom na slovenskej hudobnej scéne. Betkine a Erikove piesne pripomínali šperky: aj vďaka Betkiným textom a jej silnému, rovnému spevu boli čisté, zdanlivo ľahučké, no ohaľovali pri tom hlboké svety svojich autorov.
Bety K. Majerníková bola vynikajúca výtvarníčka a speváčka. Bola však najmä krásnym a slnečným človekom. Pesničky a umelecké diela tu zostanú, no usmievavá a priateľská Bety bude mnohým z nás veľmi chýbať. Najviac však svojmu manželovi Mišovi a ich synovi Šimonovi, ktorý sa narodil v jeseni minulého roku. Práve Mišovi a Šimonovi vyjadrujeme našu najhlšiu sústrasť ako aj osobnú podporu.
Bety, Bet-maj Sepja, sme radi, že sme s Tebou mohli žiť „v tomto meste, v tomto živote". Bolo to výborné.  Za všetko Ti ďakujeme.
Zem stíchla, no nám sa zdá, že stále si tu.
Nech Ťa Pán Boh vovedie do svojej slávy a nech Ti dá večné odpočinutie.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite