Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA BYŤ TRENDY: Mikina pre manažment
Minulý týždeň riešili seriózni finanční analytici aj poradcovia pre imidž záľubu zakladateľa Facebooku Marka Zuckerberga v bundičkách s kapucňou, ktoré nosí aj na stretnutia s významnými investormi. Niektorí v tom vidia jeho nezrelosť, iní sebaistotu a odkaz obchodným partnerom, kto je tu kráľ. A módna značka ßetabrand v tom našla bleskovú inšpiráciu pre celkom nový druh mikiny pre vyšší a stredný manažment – kombináciu bundy s oblekom. Mikina je ušitá z konzervatívneho šedého vlneného flanelu s jemnými pásikmi, takže stačí pod ňu obliecť peknú košeľu, prirodzene, bez kravaty, konzervatívne nohavice a manažér sa zmení na princeznú čo prišla oblečená i nahá a priniesla dar-nedar. Bundička sa má začať predávať v júni za 148 dolárov. Je aj vo verzii pre manažérky.

NETREBA PANIKÁRIŤ: Keď máte uterák
Ten, kto čítal Stopárovho sprievodcu galaxiou od Douglasa Adamsa, vie. Uterák je najdôležitejšia vec, ktorú musí mať hviezdny stopár pri sebe. Nielen preto, že sa dá použiť na plážach rôznych slnečných galaxií, zababušiť sa do neho, použiť ho na boj zblízka či mávať na pomoc. Najdôležitejšie je, že sa ním dá stopnúť nejaká šikovná medziplanetárna raketa. Kto má pri sebe uterák, jednoducho nikdy nepodlieha panike. Ak v piatok stretnete na ulici usmiatych ľudí s uterákom, prehodeným okolo krku, vedzte, že sa nezbláznili, iba vzdávajú hold fantázii a dielu svojho obľúbeného autora. Na stránke towelday.org nájdete informácie, čo sa v jednotlivých krajinách sveta v ten deň chystá, čítačky, premietania, zľavy na Adamsove knihy, happeningy. U nás sa oplatí s uterákom zastaviť v Martinuse.

TREBA ŠÍRIŤ: Myšlienky prednesené na TEDxBratislava
Pod označením TED sa od roku 1984 organizujú konferencie, kde prednášajú poprední svetoví myslitelia a ľudia činu a ich prednášky sa dajú pozrieť na TED.com. Po vzore týchto konferencií vznikajú miestne nezávislé iniciatívy po celom svete pod názvom TEDx, kde sa kombinujú živé vystúpenia pozoruhodných rečníkov – vedcov, umelcov, dizajnérov, učiteľov, lekárov, športovcov a vizionárov, s premietaním videí z TED-u. Tretí ročník TEDxBratislava sa koná v sobotu a všetky vstupenky už sú dávno vypredané. To však vôbec neprekáža, pretože živé premietanie z konferencie si môžete ísť pozrieť do Cvernovky, ale aj si ho urobiť sami doma, v škole, miestnej knižnici či kaviarni, stačí nasledovať pokyny na stránke tedxbratislava.sk. Košičania budú mať svoj TEDx 9. júna.

TREBA SA HRAŤ: V Trenčíne na HRAdostiach
Trenčín je mestom už 600 rokov, odkedy mu v roku 1412 cisár a kráľ Žigmund Luxemburský udelil štatút slobodného kráľovského mesta s výsadami Budína a Stoličného Belehradu. Šnúru mestských osláv štartuje v sobotu ráno hravá akcia Trenčianske HRAdosti, určená nielen deťom, ale všetkým, čo sa radi hrajú rôzne spoločenské stolové hry. Trenčanom aj návštevníkom mesta bude tento rok k dispozícii neuveriteľných tristo druhov hier, teda presne o sto viac, ako minulý rok, desať hier tu bude mať svoju premiéru. Akcia má štyri základné tábory v Synagóge, Mestskej veži, zasadačke MsÚ a na Mierovom námestí. Tí, čo potrebujú hmatateľnú trofej, môžu zbierať na jednotlivých stanovištiach pečiatky a niektorú z hier vyhrať v záverečnom žrebovaní.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite