Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tehotenstvo je trendy

.časopis .komentáre

„Škoda, že tehotenstvo trvá len deväť mesiacov,“ hovorí kráska z reklamy módnej značky vo farebnom ženskom časopise. Je to šok, po všetkých tých free, cool a

„Škoda, že tehotenstvo trvá len deväť mesiacov,“ hovorí kráska z reklamy módnej značky vo farebnom ženskom časopise. Je to šok, po všetkých tých free, cool a in reklamách a článkoch o skvelom slobodnom sexe a ešte skvelejšom živote mladých krásnych samostatných žien.
Kto tieto lesklé magazíny sleduje pozornejšie, všimol si ten nový trend už dávnejšie. Nenápadne pribúdajú stránky s módnym oblečením pre deti a tehotné, pribúdajú rozhovory s krásnymi a úspešnými celebritami s bruškom a deťmi. A pribúdajú vyjadrenia mužov, že napriek sláve, peniazom a ženám, na každý prst desať, najväčším úspechom ich života sú deti.
Skončila sa éra, keď otehotnieť znamenalo zahrabať sa na deväť mesiacov pod zem a neukazovať pribúdajúce kilá a príšerný neforemný šatník. Menej sa straší rannými nevoľnosťami a opúchajúcimi nohami, viac sa píše o pohode, cvičení a stravovaní. Ani narodenie dieťaťa už neznamená definitívne ukončenie kariéry, spoločenského a intímneho života.
Celebrity všade ťahajú svoje deti, najlepšie na rukách, to vyzerá dobre na kameru, a odkazujú, že dieťa nie je prekážkou, ale podstatnou súčasťou života. A lesklé magazíny dávajú návod, ako aj bez bohatstva a pestúnok celebrít využiť všetky vymoženosti od umývačiek riadu po homeworking, aby žena mohla byť dobrou matkou a nestratila nič so svojich ambícií.
Nedávno verejnosť pobúril bilbord s krvavým plodom. Pobúril aj mňa, napriek tomu, že som proti potratom. Myslím si totiž, že za vysoké morálne ciele, akým právo dieťaťa na život nepochybne je, sa má bojovať morálnymi prostriedkami. A taký ten bilbord nebol. Ani súčasná módna vlna rodiť a adoptovať hlava-nehlava nie je najvhodnejší prostriedok, ako bojovať proti potratom. Rozhodne však prináša pozitívne výsledky.
V kinách práve beží americká komédia Nabúchaná. Rieši sa v nej neželané tehotenstvo ambicióznej ženy s náhodným povaľačom. Film sa začína nezodpovedným sexom a má vulgárne dialógy. Ale inak je až prekvapivo nabitý konzervatívnymi hodnotami a končí sa pôrodom. A po celý čas ani raz nepadne zmienka o potrate. Nevyspytateľné sú cesty božie.

.elena Akácsová
www.t-station.sk
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite