Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Richard Lintner: Päť vecí, ktoré ma v prvej polovici MS najviac prekvapili

.richard Lintner .časopis .šport

.kto je to ten Laco?
Pred majstrovstvami sveta sa veľakrát skloňovala otázka o nedostatočných skúsenostiach našich brankárov s medzinárodnym hokejom. Po polovici šampionátu sa však na doposiaľ relatívne neznámych brankárov všetci s uznaním pýtajú: kto sú to, ten Laco a Hamerlík? Je to prirodzená otázka. Naši gólmani patria k nadôležitejším článkom nášho priebežného úspechu.Všetko nasvedčuje tomu, že neprítomnosť Jara Haláka náš tím až tak negatívne nepoznačí.

.toto hádam nemôžu byť naozaj Švajčiari.
Hráči s helvétskym krížom na hrudi – celé roky známi svojím čisto defenzívnym pojatím hry – predvadzajú hokej, ktorým dostávajú do úzkych aj obrany najvyspelejších tímov na svete. Tréner Shawn Simpson upravil Krugerov dlhoročný rukopis na superatraktívny ofenzívny stroj, ktorému ešte (našťastie pre súperov) chýba v bránke najväčšia hviezda – Jonas Hiller z Anaheimu.

.hudáček.
To, čo si náš mladučký produkt extraligového hokeja dovoľuje na najvyššej svetovej úrovni, je neuveriteľné. Pod dozorom Mira Šatana robí mladík Hudáček svojím bezstarostným prejavom problémy aj o hlavu väčším a o dvadsať kilo ťažším obrancom súperov. Ak sa Liborovi podarí odstrániť niektoré juniorské zlozvyky, máme šancu, že sa dočkáme novej hokejovej hviezdy.

.uSA - Kanada.
Zatiaľ najlepší zápas na majstrovstvách, ktorý napriek papierovým predpokladom v predĺžení vyhrali Američania. Fantastické divadlo v podaní na jednej strane najlepšieho kanadského mužstva, aké si na MS za posledných pätnásť rokov pamätám, a na druhej strane mimoriadne dobre poskladaného tímu USA, muselo potešiť úplne každého hokejového fanúšika.

.a zase tí Švédi.
Ak sme videli v Helsinkách Fínov, ktorým domáce prostredie skôr zväzovalo ruky v koncovke, tak Švédi zatiaľ doma predvádzajú exibičný hokej, akoby ani nešlo o majstrovstvá sveta. Keď potrebujú, tak vsietia zopár gólov, chvíľku na to akoby naschvál vypnú a ponúknu súperom nádej, ktorú im ku koncu zase odoberú. Sám som zvedavý, kto ich za to ako prvý potrestá.

Autor je bývalý slovenský reprezentant, majster sveta z roku 2002.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite