Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koňýk: Manžel nič moc, ale otec som dobrý

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Spevák a líder punkrockovej skupiny Zóna A Peter „Koňýk“ Schredl si pochvaľuje, že niekdajšia zábava sa mu stala prácou, ktorá ho živí, i keď s odretými ušami. Časť tvorí kapela a časť distribúcia punkových platní.

Boxoval som
Pred rokom a pol som ešte brucho nemal, teraz mi nejako narástlo, asi s vekom. Minulé leto sme sa bavili s kamoškou, že potrebujem športovať, a ona, že dojdi k nám, ja robím trénerku boxu. Čo? Nikto z kamošov neuhádol, aký šport som začal robiť, vymenovali všeličo, krútili hlavou. Nebolo to o otĺkaní, skôr o kondičke a technike, sparing bol veľmi jemňulinký. Lenže v septembri sa narodil synček, v januári som sa presťahoval do Devínskej a tá boxerňa je v Petržalke. Na box už nie je čas.

Som starostlivý otec
Gro roboty má so synom priateľka, ale aj ja som starostlivý. Mám ešte 20-ročnú dcéru, veľmi dobre spolu vychádzame, vydarila sa, berie ma, pýta sa, tatko, koho mám voliť, alebo keď išiel Da Vinciho kód, že ja určite viem, ako to bolo v skutočnosti. Manžel nič moc, ale otec som dobrý. Muzikant, ešte punkrockový, nie je pre ženu veľká výhra. Za mlada som nemal fanynky, čím som starší, tým ich je viac, to je úplne na hlavu postavené. Teraz chodí na punk viac báb, kedysi to bola na 90 percent mužská záležitosť.

Prihadzujem
Zbieram raritné single, niektoré vyšli v počte 500 ks v roku 77. Na ebayi tie sumy nabiehajú dosť rýchlo a keď to chcem mať, tak prihadzujem a prihadzujem. Naposledy som si kupoval nejaké za 150 euro, a nemal som potom peniaze na iné veci, tak som si to musel zakázať, dva roky so na ebayi nebol.

Pivečko chloncem
Som fanúšik piva z malých pivovarov, na tom som uletel, to je úplne iná chuť. Na festivaloch, čo sponzoruje nejaký megapivovar, tam musíme piť tie hrozné pivá, tam iné nie je. Ale keď koncertujeme v Česku, vždy vezieme domov auto narvané, ešte jednu fľašu takto medzi aparáty, každý si kúpi 50 pív, sme štyria, sedím, pod nohami debničku, vytrpím dvesto kilometrov, ale potom mám doma pivečko.

Zlým zlo
Každému prajem dobro, okrem zlých ľudí. Tým prajem zlo, neuznávam, kto do teba kameňom... Z kresťanstva som skôr za tie krížové výpravy, zlo treba potierať. Peňazomencov z chrámu bičom vyháňať, to sa mi zdá kresťanskejšie, ako to s kameňom a chlebom. Ale nemám to filozoficky presne premyslené.

Bitky vyhrávam
Na koncertoch prichádza ku konfliktom, objaví sa človek, ktorý robí všetkým zle, vykrikuje, rozlieva pivo, nikto s ním nechce mať konflikt, tak ja ho požiadam, aby sa upokojil, ale niektorí začnú kričať, čo je, čo je, keď neposlúchne ani potom, tak ho uderím. Neviem sa biť, ale napriek tomu väčšinou bitky vyhrávam. Zahrám, že som úplne nasratý, ten človek vidí, že to myslím smrteľne vážne, tak sa stiahne. Tak je to aj s výchovou detí, ja sa neviem nahnevať, ja to musím zahrať. Potom to deti pochopia.

Som idealista
Mäso mi nechutí a trošku je tam aj to, ako sa s tými zvieratami zachádza, to je odporné. Som šibnutý, dom aby bol len z prírodných materiálov, najlepšie všetko staré, auto nechcem, to je zlo, úplná kravina, keby som mohol, tak by som to zakázal, iba taxíky nech zostanú. Ale keď ma niekto odvezie, tak som rád. Páčilo by sa mi na Zaježovej žiť v súlade s prírodou, ale to by nešlo dokopy so Zónou A.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite