Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA VIBROVAŤ: Nokia si patentuje vibrujúce tetovanie
Doteraz ste sa mohli vyhovoriť, že ste zvonenie či prichádzajúcu SMS nepočuli, nevideli svietiť displej ani nezacítili vibrácie telefónu v zadnom vrecku nohavíc. Ale ak sa Nokii podarí patentovať svoj najnovší vynález, vibrujúce tetovanie, tak je koniec všetkým výhovorkám a závisláci od telefónu a internetu sa rovno môžu ísť prihlásiť na odvykačku. Tetovanie sa urobí neviditeľným železomagnetickým atramentom, ktorý vibruje, keď dostane signál z telefónu alebo iného mobilného zariadenia. Mal by to byť vnímateľný impulz, ktorý upozorní nielen na prichádzajúci hovor, správu, mail či pripomienku, ale aj na vybitú batériu a podobne, fungovať môže aj zámok, podobne, ako keď otvárate dvere čipovou kartou. Tetovanie možno umiestniť na ruku, brucho či dokonca na necht. Čo takto rovno do hlavy?

TREBA PRIPOMÍNAŤ: Prstene pre zábudlivých
Kedysi si zábudlivci robili uzlík na vreckovke, aby nezabudli, čo majú urobiť. Ale dnes už vreckovky nik nenosí, a tak prišli torontskí návrhári z vtipnej stránky uptoyoutoronto.com s farebnými prstienkami z elastického silikónu, ktoré  majú na sebe rôzne nápisy. Napríklad Zober si tabletku, Zavolaj matke, Kúp darček, Vráť knihu, Zaplať účty. Kompletný balíček stojí 19 kanadských dolárov. Zdá sa to ideálny darček pre zábudlivých priateľov, babky i synov, už je len otázka, či to bude fungovať, keď ich budú nosiť stále, pretože náš prepracovaný mozog sa bráni, okamžite si zvykne na to, čo vidí stále, aj na pekný farebný prsteň a reaguje len na zmeny. A sme tam, kde sme boli vo chvíli, keď sa prestali nosiť vreckovky.

TREBA MAŤ SÚKROMIE: Rozkladací bunker na posteľ
Niekto má pre seba celý vlastný ostrov, niekto má aspoň kinderstube plus biele podkolienky a niekto ani len v tej svojej posteli nenájde trochu súkromia a pokoja. Práve pre menej majetných je tu teraz prevratný rozkladací bunker Privacy Pop, i keď jeho cena dvesto dolárov asi nie je úplne sociálna. Ale ten pokoj a súkromie, zvlášť ak sa delíte o izbu so zvedavým súrodencom, spolužiakom či inou cudzou osobou, je na nezaplatenie! Rozkladá a skladá sa podobne ako detské „pop“ stany a domčeky, jediným jednoduchým pohybom, skladuje sa a prenáša sa v pohodlnej ľahkej taške. Je vhodný aj na najväčšie dvojpostele, má po bokoch odzipsovateľné okienka, aby ste mali svetlo a vzduch, ako ho potrebujete.

TREBA SA TEŠIŤ: Na kávu od Baristu Junior 2012
O titul najlepšieho slovenského baristu, teda majstra, ktorý nám urobí nielen dokonalé espresso, ale aj tvorivo ozdobí cappuccino a vymyslí, a potom vytvorí špeciálny miešaný nápoj s použitím kávy ako hlavnej ingrediencie, sa bude súťažiť až v máji. Už dnes však vieme, kto je najlepší barista v  doraste. Štvrtý ročník juniorskej súťaže sa konal v SOŠ v Nových Zámkoch a najvyššie ocenenie zostalo doma u študenta Lukáša Podbehlého, ktorý porotcom ku káve servíroval keksy vlastnej výroby, do kávového miešaného nápoja použil med z rodinnej produkcie a na cappuccina kreslil tulipány. Podľa porotcov sa súťažiaci opäť výrazne zlepšili, takže už sa len treba tešiť na to, keď absolventi hotelových škôl začnú robiť kávu aj v našich pohostinských zariadeniach.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite