Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Peter Jurčovič: Workoholik rovná sa Vodnár

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Meteorológ Peter Jurčovič vstáva o pol šiestej, spať ide o jednej, s malými prestávkami na iné nemyslí, len na počasie. Naštartuje počítače, zistí, čo sa zmenilo, pokiaľ spal, a o trištvrte na šesť už dáva prvý rozhovor do rádia.

Odškrtávam
Pred tým, ako začnem pripravovať pravidelné predpovede pre televízie, mám obyčajne predpoludním tak tri hodiny na rozmanitú činnosť, napríklad aj na práce okolo domu, teraz som kupoval dosky na pergolu. Mám taký stĺpec dlhodobých úloh, vždy si niečo vyberiem, vybavím a odškrtnem ako splnené. Patrí tam aj písanie kníh. Plánov je strašne veľa, ale neprezradím, o čom bude tá, na ktorej teraz robím. To by mohla byť bomba.

Pes a kosačka a ja
Odmalička som vyrastal v záhradách, vinohradoch, v prírode, nebolo to na škodu, mal som dobrú kondičku, zdravie. Aj dnes sa mám kde obracať, nepomáha mi nikto, len pes a kosačka. Každý rok si robím vlastné vínko, dokonca aj šampus.

Som bezohľadný
V pondelok hrávam s jednou partiou basketbal, každý utorok zas futbal. Málokedy vynechám. Čím je človek starší, tým musí byť bezohľadnejší na svoj organizmus. Musí ho prinútiť k pohybu. Niektorí spoluhráči sú starší ako ja, nemám právo povedať, že nevládzem. Dva dni za sebou športujem, ďalšie dva dni sa z toho spamätávam, ale potom som ako rybička, vybehnem na štvrté poschodie bez zadýchania.

Vyťahujem z police
Nenakupujem, len keď niečo potrebujem. Kúpim, keď to vidím, a mám to doma odložené aj pol roka. Keď niečo vypovedá službu, nemusím nič zháňať, ja to len vytiahnem z police. Nie som typ, ktorý podľahne nástrahám veľkoobchodov, kde úmyselne prehadzujú každý mesiac regály, aby nás prinútili obehnúť obchod a vždy niečo prihodiť do vozíka. To na mňa neplatí, keď potrebujem kúpiť štyri veci, kúpim štyri veci a idem preč.

Už len lúštim
Dvadsať rokov, od strednej školy, som tvoril krížovky pre časopisy. Teraz ich už len lúštim, aj to len na záchode, inokedy nemám čas. Ani čítať literatúru už nestíham, lebo som totálne zahrabaný do dejín meteorológie. Na vysokej škole som veľmi rád čítal sci-fi. Išiel som do univerzitnej knižnice, našiel som si v kartotéke Ray Bradbury a išiel jednu knihu po druhej, ako boli za sebou v katalógu.

Astrológiu skúmam
Čítal som, že niektorí astrológovia sa snažia predpovedať aj počasie, hneď som zajastril, to musím preskúmať. Absolvoval som dva semestre u astrologičky, nakúpil som si knižky, ale nemám dostatok trpezlivosti a voľného času sa tomu venovať. Dobrá astrologická predpoveď, to je niečo! Nie tie povrchné hlúposti v časopisoch. Venoval som sa aj kyvadlám, dosiahol som zaujímavé výsledky, stále mám jedno doma na stole. Každý človek je viac alebo menej citlivý na javy, nazvime ich paranormálne, aj ten menej citlivý sa dokáže vypracovať.

Dôchodok mi nehrozí
Som Vodnár. Workoholik rovná sa Vodnár, neexistuje, že by som nič nerobil, to je pre mňa bohapusté mrhanie časom a životnou energiou. Ani na dovolenke nedokážem len ležať pri vode, musím navštíviť všetky pamätihodnosti, obehnúť celé pobrežie. Odchod do dôchodku mi nehrozí, meteorológia sa robí aj na smrteľnej posteli. Len je dôležité, aby som si stále masíroval mozog, aj v telke  improvizujem, všetko hovorím spamäti, žiadne čítačky ako rosničky. Mám kamaráta, inžiniera, ktorý si cvičí pamäť tak, že sa každý deň učí básničky, ale to pre mňa nie je, považoval by som to za zbytočné vybíjanie energie.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite