Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba vedieť, treba mať

.časopis .lifestyle

TREBA MAŤ HVIEZDY: V reštauračnom bedekri Michelin
Minulý týždeň vyšlo najnovšie vydanie sprievodcu Michelin Main Cities of Europe 2012, ktorý hodnotí 2 100 reštaurácií a 1 500 hotelov v 44 mestách 20 európskych krajín. Bratislavu v ňom, žiaľ, opäť nenájdete, ak túžite ochutnať jedlo reštaurácie ocenenej aspoň jedinou hviezdičkou, musíte sa vydať na cesty do okolitých krajín. V Prahe získali po jednej hviezdičke dve reštaurácie Alcron (hotela Radisson) a La Degustation Bohéme Bourgeoise. Česi sú na ocenenia patrične hrdí, pretože tam varia českí šéfkuchári, Roman Paulus a Oldřich Sahajdák. Ocenenie Bib Gourmand, teda dobré jedlo za dobrú cenu, ktorá nepresiahne 35-40 eur, získalo ďalších 6 pražských podnikov. Dve jednohviezdičkové reštaurácie má aj Budapešť, Poliaci sú bez hviezdičky, ale jedna reštaurácia má Bib Gourmand.  

TREBA MAŤ GURÁŽ: Na nosenie pančuchových nohavíc
Muži doteraz nosili pančuchové nohavice, len ak sa nedokázali vzoprieť matke, inak si ich dobrovoľne dávali hádam len niektorí športovci na zlepšenie aerodynamiky, napríklad bicyklisti. Po oholených podpazušiach a sukniach však pomaly padá ďalšia bašta ženskej výlučnosti a módni dizajnéri diktujú odvážnym trendsetterom obliecť pančucháče. Pre pánov, túžiacich zorientovať sa v tomto doteraz ženskom kúsku oblečenia – tie, čo siahajú do polovice stehien a na ich uchytenie potrebujete sexy podväzkový pás, sa volajú pančuchy. Pančucháčami alebo pančuškami sa nazývajú zošité pančuchové nohavice.V angličtine majú pantyhose pozmenený názov na mantyhose, poslovenčene by sme ich mohli nazvať pánčucháče. Na adrese e-mancipate.net si určite vyberiete tie pravé, ku svojím krátkym nohaviciam alebo, ehm, pánskej sukni.

TREBA MAŤ AIRBAG: Aj pre okoloidúcich  
Volvo predstavilo prvý airbag, ktorý je umiestnený zvonku a nechráni teda posádku vnútri auta, ale všetkých prípadných okoloidúcich chodcov či bicyklistov, ktorých by vodič mohol zraziť. Airbag ovládajú senzory umiestnené na prednom nárazníku. Ak vyhodnotia narazený predmet ako ľudské telo, spod prednej kapoty sa vymrští na predné sklo auta airbag. Senzory sú aktívne v rýchlosti od 20 do 50 km/h, človek však musí byť vyšší ako 80 cm. Najnovší model V40 má tento airbag už v základnej výbave, neskôr by ním mal byť vybavený každý nový model od Volva. Výrobca tvrdí, že vďaka tomuto airbagu dokáže ochrániť až 85 % chodcov pred smrteľnými následkami nehody. Možno časom pribudne airbag ako bublina okolo celého vozidla.   

TREBA SI OBCHYTAŤ: Najnovšie notebooky
V bratislavskom hoteli Crowne Plaza sa v sobotu už tretíkrát uskutoční výstava notebookov a spotrebnej elektroniky Notebook EXPO. Organizuje ju počítačový magazín PC Revue, ktorého redaktori píšu aj pre .týždeň. Pripravených je niekoľko slovenských produktových premiér, novinky z najdôležitejších svetových výstav CES v Las Vegas, MWC v Barcelone a CeBIT v Hannoveri. V programe výstavy je okrem prednášok aj živý crash test notebooku, extrémna jazda ako v skutočnom automobile na Real Racing Simulátore a finále slovenského turnaja v Trackmanii, plus relaxačná zóna, množstvo súťaží a sprievodných aktivít. Redaktori PC Revue budú počas celej výstavy k dispozícii návštevníkom v poradenskej sekcii, kde radi poskytnú odbornú pomoc, rady a pomôžu vyriešiť technologické problémy.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite