Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Adela Banášová: Nespadla som čistá z nebies

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Moderátorku Adelu Banášovú momentálne živí rádio a komerčné akcie. Neutiahla sa, len odmieta moderovať veci, v ktorých nevidí zmysel. Scenáre čítať nepotrebuje, tie sú pre hercov. Ani písať ich nechce, aby jej nebolo ľúto, že tie perly nehovorí sama.

Len tak som
Mala som rušné obdobie, už som strácala prehľad o tom, čo vlastne chcem, čo mi je blízke, do akých kompromisov idem. Teraz len tak som, čakám, čo mi ťukne do hlavy, lebo keď nad tým budem uvažovať, nemusí mi napadnúť správna vec. Do Indie sa nechystám, ľahko je byť duchovný v ašrame, ale treba to vedieť tu, keď platíte zloženky a podobné veci. Snažím sa otvoriť si svoj vnútorný ašram, je to zložité, ale už som sa posunula.  Cez tie smutnejšie a ťažšie obdobia sa človek začne zamýšľať, takže vďaka za ne, lebo inak by som nevedela, čo od dobroty.

Dávam sa do poriadku
Mávala som ráno poslušnejšie rituály, studené sprchy a pozdravy slnku, ale teraz som z toho nejako vypadla. V rádiu skončím okolo jedenástej a úplne najradšej mám, keď môžem ísť cez deň domov a normálne si dať veci do poriadku. Motať sa sama doma, ukladať predmety, dať si prať, naložiť umývačku. To je taký luxus pre mňa, vtedy mám pocit, že si dávam do poriadku aj seba.

Športujem
Päťkrát do týždňa sa snažím dať nejaký šport, vychádza to tak trikrát. Ak mám z niečoho svalovicu, tak z jogy. Športovú módu dosť zanedbávam, čo môj tréner nekomentuje, ale minule mi už kúpil ponožky, lebo moje boli deravé. Niežeby som bola skúpa, ale mne sa postava nemení asi od mojich 16-tich, furt nosím tie isté staré veci. Tak pekne cvičím, a tak som pri tom niekedy nepekne oblečená! Škoda.

Zásobujem sa
V nákupných centrách ma to unavuje, vyberám si obchody, kde je málo ľudí. Je to drahšie, ale zase tam nechodím často. Dnes som bola v drogérii a v kníhkupectve, sedem kníh som kúpila, aby som tam zase nemusela dlhšie ísť, kupujem v zásobnom móde. Potom mám zbytočne veľa starých potravín v chladničke.

Jazyky zahrievam
Raz do týždňa si dávam angličtinu a francúzštinu. Nájdem si nejakého native spíkra, dáme obed, večeru. Neviem či sa zlepšujem, ale aspoň sa udržiavam v zahrievacej teplote, je to trochu tréning mozgu, ale aj ma to baví, sú to sympatickí ľudia, je to obohacujúce. Knihy čítam v nemčine, tú mám bezproblémovú. V angličtine tiež, ale ak tam ide o dôležité veci, tam by som sa mohla v preklade stratiť.

Nie som Buddha
Mala som obdobia, že som si požúrovala, vypila aj pofajčila, netvárim sa, že som čistá z nebies spadla.  Všetci máme nejaké závislosti, niekto je závislý od moci, peňazí, od svojich detí – ja som závislá od ľudí, od vzťahov, nielen partnerských. S ľuďmi treba vedieť fungovať, ale nie fatálne. Všetko treba brať s odstupom, nie sme tu na tak dlho, aby sme si na niečo zvykali. Ale rada si čistím uši paličkami.

Chcem vášeň
Mám viacero nadaní, hrám na klavíri, maľujem. Mám grif, myslím, že to riešim s vkusom a odvahou, možno by som robila aj celkom dobré obrazy, ale maľujem málo, lebo ma to nebaví. Niekedy závidím ľuďom, čo maľujú veľa a nemali by. Chcela by som niečo robiť so strašnou vášňou, ale možno to, že sa nemôžem utrhnúť, ma drží v strede.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite