Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ďuro Černý: Začnem vystrkovať rožky

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Pôvodný bubeník Tublatanky a staronový bubeník Slobodnej Európy Ďuro Černý sa dnes živí najmä písaním scenárov a ako dabingový režisér. Tvrdí, že je nezaujímavý človek, lebo všetkých nerestí sa už zbavil a cnosti ho tiež veľmi nebavia.

Zase hrám
So Slobodkou hráme skoro každý víkend po kluboch, v lete festivaly, cvičíme málo, ale teraz sa snažíme, lebo chystáme nový album. Pred dvadsiatimi rokmi som hranie zavrhol, ale minulý rok som zase nastúpil do tohto vlaku, povedal som si, že čo budem doma cez víkendy. Slobodka je známa tým, že sme boli všetci na drogách, teraz sme všetci abstinenti, po koncerte ideme rovno na hotel alebo domov.

Pijem na zdravie
Dlho som bol totálny abstinent, okrem cigariet, až teraz som sa dočítal o nových výskumoch, že vďaka malým množstvám alkoholu ide infarkt aj mŕtvica dole o 50-60 %, u starších ľudí je lepšie myslenie, pohybové ústrojenstvo. Pri miernom pití! Dal som sa na to, maximálne dve pivá denne. Viac nehrozí, mám syndróm dráždivého čreva, je to taký policajt, ak vypijem viac, dostanem strašné bolesti. Teraz sa to nejako vylepšilo, zato som zas pribral, čo je nechutné, neviem sa zohnúť a také veci.

Varím veľmi rád
Vždy som mal k tomu sklon, už ako malý chalan som vedel skoro všetko uvariť. V lete rád robím v záhrade oheň, prídu návštevy, guláš párty, halászlé, živánska, pivečko. Mám pri dome čárdu, kde majú fantastické halászlé, prosto najlepšie, keď sa mi nechce ani len variť, idem tam s kastrólom, nechám si naložiť 5-6 porcií, polovička ide do mrazničky. Ak niečo rád nakupujem, tak potraviny. Lakomý, bohužiaľ, nie som, preto som taký chudobný.

Všetko pošlo
Teraz už mám iba jedného psa a mačku, ale ešte nedávno ich bolo sedem. Štyri mačky som zachránil z útulku. Pošli postupne vekom. Mám obrovskú záhradu, za ňou ešte pole, tam by sa dalo všeličo robiť, napríklad pestovať bazalku vo veľkom. Mal som aj traktor, ale sused mi ho rozbil. Aj motorku som mal, tak som sa vytešoval a nakupoval, kožené oblečenie, helmy, rukavice, potom ma to prestalo baviť, tak som to všetko odovzdal kamarátovi, ktorý sa vybúral, a teraz je to kompletne v šrote.

Som lenivý
Najradšej ležím v posteli a nerobím nič. Som spokojný sám so sebou, už som si spoločenského života odžil dosť, vážne ma baví samota. Mierumilovný som z lenivosti, hnev, to sú samé problémy, konflikty, ľudia ťa nemajú radi, keď sa zbytočne vytáčaš ako čurák. Ja som hipisák. Make love, not war. Nikdy som nemal viac ako jednu frajerku, lebo keď ich máš tri, tak musíš dávať pozor, aby si sa neprekecol, odrbávať, klamať, vymýšľať, na toto som bol vždy lenivý, tak som sa tomu radšej vyhol.

Nešportujem
Mali sme chatu pri Dunaji, naučil som sa čundráčiť, strieľať z flustrubky, hádzať nožom, sekerou, založiť oheň jednou zápalkou. Na kánojke som splavil Hron asi 20-krát, Dunaj tiež niekoľkokrát, ale to bola skôr spoločenská udalosť ako športová. Som antišportový typ, že to niekto ešte aj pozerá v televízii, to už vyslovene nechápem. Minulú jar som si aj kúpil bicykel a hneď som dostal zápal pľúc, lebo som si rozhorúčený sadol do trávy k Dunaju.

Dal som sa do pokojového režimu
Na bolesti som bral dlhé roky lieky, ťažko návykové, tramal, xanax, z toho sa teraz dostávam, musím sa vyčistiť z toho svinstva, posledný rok to znižujem a dosť som sa vytrápil. Môjmu syndrómu dráždivého čreva nerobí dobre stres, nervozita a deadliny, naháňanie sa za peniazmi, preto som sa dal do režimu úplného pokoja. Prinieslo to ovocie, fakt sa to zlepšilo, teraz už pomalinky, keď bude teplo, začnem vystrkovať rožky.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite